Automatgear

Jeep Patriot,Strand,Vand,Sanibel Island
Jeep Patriot på stranden ved Sanibel Island

Automatgear

I USA koster en bil med automatgear mindre end en bil med manuelt gear, derfor har langt de fleste biler i USA automatgear, hvilket også gælder udlejningsbiler. Det vil være meget svært at finde en udlejningsbil uden automatgear. Du skal derfor lige vende dig til, at ferie i USA også betyder, at den venstre fod holder ferie, da der ingen kobling er i bilen.

 

Gear skift

Gearstangen er ofte placeret i midterkonsollen mellem de to forsæder eller på ratstammen. Gearpositionen kan skiftes, når bilen holder stille. Når bilens parkeres, skal gearet stå på P, inden nøglen kan fjernes eller motoren slukkes. Parking betyder også, at bilens bremser er aktiveret og den ikke ruller. Holdes der på meget skrående terræn, så se efter om bilen har en håndbremse, som kan aktiveres. Den er typisk i venstre side under konsollen.

 

Positionerne på gearstangen er:

P = Park (parkering)
R = Reverse (bakgear)
N = Neutral (frigear)
D = Drive (kør fremad med automatisk gearskift)

 

Desuden er der på de fleste mulighed for enten

L = Low (første og andet gear)

eller

2 = Andet gear (fastlåst)
1 = Første gear (fastlåst)

 

Start af bilen

Når bilen startes, skal der trædes ned på bremsen inden der skiftes til D (kør) eller R (bak), da bilen automatisk begynder at køre/rulle, når du den er sat i gear (med omkring 5 miles i timen). Det vil sige, at du også skal holde bremsen nede, når du holder for rødt eller i kø. Ved normal kørsel bruges kun D (kør). Når du træder ned på speederen, gasser bilen op, og skrifter selv gear efter behov.

 

Har du ikke prøvet at køre en bil med automatgear før, er det en rigtig god ide at øve sig lidt på parkeringspladsen ved udlejningsfirmaet. Hvis du er i tvivl om noget, er der altid en medarbejder, som kan hjælpe dig. 

 

Bremsning

En anden god ting at øve lidt på inden parkeringspladsen forlades er at bremse. Jeg syntes selv, at en bil med automatgear bremser hårdere end en bil med manuelt gearskifte, og det er godt at have af testet, hvordan bilen reagerer, alt efter hvor kraftigt der bliver trådt ned på bremsepedalen. Bilen gearer selv ned under bremsningen, så det behøver du ikke at tænke på. 

 

Bjergkørsel

Ved bjergkørsel, hvor der er behov for at anvende motorbremsen, anvendes 1. og 2. gear - på nogle biler betegnet som L. Dette forhindre dine bremser i at blive op overhedet. Hvis bremserne bliver for varme nedsættes bremseeffekten! Hvis du kan lugte at bremserne er blevet varme så hold ind til siden og lad dem køle af inden du kører videre.

 

Husk ved bjergkørsel, at det som udgangspunkt er nedadkørende køretøjer, der skal vige for opadkørende køretøjer.

 

Hvis du kører langsomt så brug hvilepladserne og lad hurtigere biler passere.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

afhentning af udlejningsbil

Automatgear

Dette forum er tomt.

Pokkers også! Intet emne fundet her.

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til automatgear.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet bil i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.