Inden leje af bil - hvad skal du overveje?

Death Valley,Suburban,Road
Suburban on road in Death Valley

Lej bil inden du rejser fra Danmark

USA er et stort land, hvor folk ofte rejser over store afstande, og derfor er det almindeligt at leje biler for kortere og længere perioder. Der er mange forskellige biludlejningsselskaber at vælge imellem og muligheder for at afhente og aflevere bilen. Selv om det er muligt at leje en bil i lufthavnen, når du kommer frem, så vil vi klart anbefale, at du lejer din bil hjemmefra. Så ved du hvilken størrelse og type bil, der står og venter på dig.

Corvette Sting Ray Convertible,Canyonland
Corvette Sting Ray Convertible in Canyonland National Park

Hvilken type af bil skal du leje?

Der er mange, der drømmer om at leje en rød Ford Mustang convertible for at cruise ud af den amerikanske highway. Da biler i USA koster meget mindre end i Danmark, er det rig mulighed for at leje både dyre og smarte biler, hvis det er det, der er drømmen. Samtidig skal du overveje hvilken bil du reelt har behov for, til den tur du er ved at planlægge. Har du behov for en firhjulstrækker, fordi du skal kører i bjerge eller offroad? Skal du kører langt? Har du golfsæt eller ski med? Hvordan er vejret, der hvor du skal hen (kulde, varme, høj luftfugtighed eller mange dyr i luften (se billedet nedenfor, dette var efter 1 times kørsel i det nordlige Florida)?

Lovebug,Flies,Car,Hood
Car hood and grill covered in Lovebug flies

En væsentlig faktor for hvilken størrelse bil du lejer, er den mængde bagage du vil medbringe og ikke mindst omfanget af de ting, som du køber undervejs. I en almindelig 4-personers bil, er der ikke plads til fire kufferter i bagagerummet. Er I to, der rejser sammen betyder det, at I hurtigt har bagage liggende på bagsædet af bilen. Er I fire afsted, så kommer I hurtigt til at sidde sammen med en del bagage i bilen, hvilket er knap så behageligt, hvis I planlægger en længere tur. Vi anbefaler, at I lejer en bil, hvor der også er plads til jeres bagage, når I har shoppet og er på vej hjem fra ferie.

Luggage,Packing,Minivan
In this minivan we packed 3 large suitcases, 2 carry-ons and handbags

Er I to på ferie, vil I med fordel kunne leje en fem personers SUV (firehjulstrækker), er I fire- fem personer på ferie, vil I kunne være i en minivan til syv personer. Det koster ikke meget mere at leje en større bil, og det er penge, som I bliver rigtig glade for at have brugt, når I første er på farten. En minivan er ikke så smart som en rød Ford Mustang, men praktisk, og den findes også i større og smartere udgaver, hvis det er det, man ønsker fx en Cadillac Escalade.

 

Da der findes andre bil modeller i USA end i Danmark, kan du altid undersøge hvor stort bagagerummet er på internettet inden du bestiller bilen og sammenligne det med målene på dine kufferter. Kan du ikke slippe drømmen om den røde Ford Mustang convertible, så lej den et par dage, og nyd bilen, mens du overnatter et par dage i det samme område.

Ford Mustang,Luggage,Surplus
Road trip in a Ford Mustang with overload of luggage

Hvad skal inkluderes i billejen?

Booker du din bil online inden du rejser, registrerer de fleste biludlejningsfirmaer, hvilket land du kommer fra. Nogle giver dig automatisk fuld forsikringsdækning som en del af din billeje, mens dette skal tilvælges hos andre. Vi anbefaler, at du sikre dig at bilen er fuldstændig dækket gennem udlejningsfirmaet i forhold til skader på bilen, på andre biler og andre personer. Er uheldet ude, har du ikke lyst til at diskutere, hvad der dækkes eller ej.

 

I forhold til førerens alder, så koster det mere at leje en bil, hvis du er under 25 år, end hvis du er over 25 år. Hvis du er under 21 år, kan det være svært at leje en bil gennem et udlejningsselskab. Husk også at tjekke om billejen inkluderer kørsel på grusveje. Vejene i de flest nationalparker er asfalteret, men der kan forekomme grusveje.

Flat tire,Roadside assistance
A rental car add-on as roadside assistance is convenient when you have a flat tire

Du skal være opmærksom på, at der kan inkluderes forskellige ting i billejen, som kan bestilles samtidig med lejen af bilen, for eksempel:

 

Ekstra chauffør, så I er to, der kan køre bilen

Aflevering med tom benzintank

GPS

Barnestole

Tagboks

Vejbizz

 

Det koster ca. 10-12$ om dagen at leje en barnestol, som er lovpligtig i alle stater. Vi synes, at det er en fordel at leje bilen med en ekstra fører og aflevering med tom benzintank, for så slipper vi for at lede efter en tankstation lige inden afrejsen fra lufthavnen.

 

Vejbizzer

Rejser du i et område, hvor der er mange betalingsveje (Toll Roads), kan det være en fordel at leje en ”vej-bizz” sammen med bilen. Lejen af vejbizzerne koster lidt forskelligt afhængigt af hvilket selskab I har lejet bilen igennem og hvor langtid I lejer vejbizzen (denne kan kun lejes for hele lejeperioden og ikke kun enkelte dage). Et eksempel på sådan et område er Florida, hvor der omkring Orlando og Floridas Turnpike (vejen fra Orlando mod Key West) er betalingsveje. Her bør I anvende vejbizzen da det er meget besværligt uden. Andre eksempel på betalingsveje er omkring Chicago og New York. De fleste steder er der enten bemandede eller ubemandede betalingsanlæg, hvor I kan betale, hvis I ikke har en vejbizz - så husk mønter.

 

Leje eller køb af GPS

Afhængig af hvor længe I skal være i USA, er det et spørgsmål, om det kan betale sig at leje eller købe en GPS. Start med at spørge i vennekredsen om der er en der har en GPS med USA kort, det er det billigste – så kan I sikkert låne den for en flaske rødvin. Det er ikke ualmindeligt, at biludlejningsfirmaerne tager 15$ eller mere om dagen for at udleje en GPS sammen med bilen. Dette skal ses i lyset af, at en billig GPS kan købes i Walmart eller Best Buy for omkring 100$. Så hvis I vælger selv at købe en GPS, er det en god ide hjemmefra at have printet en kørevejledning fra lufthavnen til jeres hotel og til den forretning, som I vil købe GPS´en i.

 

Hvis I vil være forberedt og medbringe en GPS hjemmefra, kan GPS'er købes hos Amazon i England med USA kort installeret. Vi har vist et par eksempler fra Amazon her på siden.

 

Under alle omstændigheder kan I ikke undvære en GPS på jeres bilferie.

GPS,Picture,Paradise Road
A GPS is a valuable tool when you are on a road trip

Besøg i nabolande

USA er et stort land, men det kan jo være at du gerne vil besøg et af nabolandene (Canada fx ved Niagara Falls, eller Seattle, eller lige vil tage bilen et smut til Mexico, når du er i San Diego). Hvis du planlægger dette, skal du kontakte biludlejningsfirmaet inden, for at finde ud af hvad deres politik er på området, og om det kan lade sig gøre. Generelt, er udlejningsfirmaerne restriktive i forhold til at tillade udlejningsbiler at krydse grænsen til Mexico (da deres erfaring er, at bilerne forsvinder), men meget positivt stemte i forhold til Canada.

Maid of the Mist,Horseshoe Falls,Niagara Falls
Maid of the Mist sejler tæt på the Horseshoe Falls i Niagara Falls - set fra Canada siden

Hvilket selskab skal bilen bestilles igennem?

Der findes mange biludlejningsselskaber og vores erfaring er, at det er lettest at booke gennem de største selskaber. Fordelen ved dette er, at de er professionelle, har mange biler, mange afhentnings- og afleveringssteder. Det vil sige, at det er hurtigt og nemt at afhente og afleverer bilen, også selv om du har lavet en bule.

 

De største amerikanske selskaber er; Enterprise, Hertz, Avis, Dollar, National, Alamo, Thifty, og Budget. Billeje i USA kan foretages direkte hos et af disse biludlejningsselskaber, eller I kan leje en bil gennem en prisportal. Prisportalerne sammenligner priserne hos de forskellige biludlejningsselskaber, og giver dig tilbud fra de forskellige biludlejningsselskaber – et par af de prisportaler, som vi har god erfaring med er Rentalcars.com og momondo.dk

 

I skal være opmærksom på, at nogle af biludlejningsselskaberne kan have tilbud på billejen, f.eks. i en bestemt periode eller med en rabatkode og derved kan prisen sænkes. Når du har bestilt bilen, kan du printe en bekræftelse på din leje af bilen, med et bookingnummer.

 

Når du har bestilt din bil sender udlejningsselskabet dig en bekræftelse på din leje eller en voucher, hvor der står at du har betalt bilen. Denne voucher skal du printe og medbringe, når du henter bilen.

 

Hvis du skal til New York, kan det betale sig at tjekke prisen på flybilletten til de forskellige ankomstlufthavne. Generelt er det billigere at leje bil i New Jersey (Newark lufthavnen) end i New York (JFK lufthavnen). Forskellen kan sagtens være et par tusinde kroner for en 14 dages lejeperiode. Så hvis prisen for flybilletten er nogenlunde den sammen til begge lufthavne, kan der være lidt penge at sparre. Skal I på en rundtur, der går gennem flere forskellige storbyer, så kan det også være en ide at tjekke prisen for billeje i de forskellige storbyers lufthavne og starte/slutte turen, hvor billejen er billigst.

 

Rabat på billeje

Du kan melde dig ind i de forskellige biludlejningsselskabers loyalitetsklubber (det er ofte gratis at blive medlem) og få rabat igennem dem. Hvis du er medlem af FDM, kan du også få rabat hos nogle biludlejningsselskaber. Ligeledes har nogle kreditkort også rabataftaler. Vi plejer også altid, at tjekke prisen på bilen hos prisportalerne, hvorefter vi vælger det selskab, der giver den bedste pris, på den type bil vi ønsker at leje. Til en længere bilferie, er det størrelsen på den bil vi ønsker, der er afgørende, mere end prisen.

 

Leje af motorcykel

Det er muligt at leje motorcykler i USA og her anbefales, at I, som ved leje af bil lejer motorcyklen hjemmefra og med fuld forsikring. Det er også muligt at leje udstyr og tøj i USA, eller at købe det, da motorcylkeltøj er billigere end i Danmark.

 

Vejledning i leje af bil

Billeje i USA er ikke svært. Vi har lavet en artikel, der vejleder i, hvordan I booker en bil igennem prisportalerne Rentalcars og momondo - hop videre til vores vejledning ved at klikke her.

Motorcykel,Prærievogn,Bluff,Bluff Fort
Motorcykel parkeret foran prærievogn ved Bluff Fort Visitor Center

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailDe nye GPS'er fra TOMTOM kommer med verdenskort, hvilket vil sige, at du gratis kan downloade de vejkort, du har brug for fra hele verden.

 

USA kortet kan således downloades gratis og installeres på GPS'en, så du kan bruge den i USA.

 

Hvis du installerer USA kortet på et memorycard, behøver du ikke fjerne Europakortet, for at tage det nye kort med på ferie.

Products from Amazon.co.uk


 

Spørgsmål og kommentarer

overvejelser inden I lejer bil

Inden leje af bil

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til, hvad I skal overveje, inden I lejer bil til jeres kør selv ferie i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til menupunktet Planlægning er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.