Vejledning i bestilling af flybilletter

Mauna Kea Observatoriet,Hawaii,Set fra fly
Mauna Kea Observatoriet på Hawaii set fra fly
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vejledning i flybilletter - gode overvejelser ved valg af flybilletter

Denne vejledning i flybilletter er tænkt som en hjælp til at finde den rigtige kombination af billig flyrejse og billeje, så der bliver flere penge til fornøjelserne på ferien.

 

Pris og rejsetidspunkt

Flybilletter til USA på økonomiklasse svinger i pris hen over året. Generelt er det dyrere at rejse i skolernes sommerferie og frem til september. Der kan dog alligevel være penge at spare, ved at starte ferien lidt før eller slutte lidt efter skolernes ferie. Det samme gælder omkring påske og jul, samt til Florida om vinteren.

 

Det er muligt, at finde billige flybilletter til omkring 3.000 kr. for en returbillet, hvis I er hurtige, når de forskellige rejsebureauer har kampagner. Generelt kommer kampagnerne i august–september måned for vinterens rejser og i januar-marts for sommerens rejser. I skal være opmærksom på, at der kan komme kampagner for billige billetter uden for disse tidspunkter. I skoleferien stiger priserne på billetter til USA, og her er det ikke ualmindeligt at betale omkring 5.500 kr. for en billet. Generelt er billetter til østkysten billigere end billetter til vestkysten.

 

Hvis I vælger en multidestinationsbillet, dvs. en billet hvor der ikke er ankomst og afrejse fra samme lufthavn, så koster disse billetter mere, normalt optil 8.000 kr. stykket. Det er typisk en fordel med multidestinationsbilletter hvis I vælger at starte ferien i en by og slutte ferien i en anden eller hvis I har en indenrigsflyvning inkluderet i jeres billet. Fordelen ved multidestinationsbilletter er, at de kan spare jer for lange køredage.

 

Brug en prisportal

For at finde den billet, der passer til jeres ferie, er det et godt udgangspunkt at bruge en prisportal som f.eks. momondo.dk. momondo søger hos de forskellige udbydere af flybilletter til USA, og samler alle tilbud til jer. Herigennem kan I hurtigt får et overblik over, hvilke billetter er billigst, hurtigst og passer bedst med jeres ønskede ankomst eller afrejsetidspunkter. momondo sælger ikke billetterne, men når I har valgt den billet I gerne vil købe, så stilles I videres til det firma, der sælger billetterne, hvor I så kan købe dem. Det er gratis at bruge momondo. Der kommer ikke ekstra gebyrer på, der gør at jeres billet bliver dyrere, end hvis I have søgt billetten hos det selskab, som I vælger.

 

Vi har nogle gange oplevet, at den billet som vi fik tilbudt gennem momondo, var billigere end hvis vi søgte samme billet på det pågældende selskabs hjemmeside, så vores erfaring er, at I generelt kan spare penge, ved at finde jeres flybillet gennem momondo. Denne vejledning i flybilletter vil viser jer, hvordan I benytter momondo til at finde billige billetter.

 

Hvordan virker momondo

Vi har som eksempel til denne vejledning valgt at søge billetter til San Francisco med afrejse den 3 september og afgang den 24 september 2016. Vi har også taget udgangspunkt i vores turbeskrivelse - Klassiske vestlige USA.

 

Start med at taste jeres afrejse by og ankomst by, samt de ønskede afrejse og ankomst datoer samt antal passagerer der ønsker at rejse. Tryk herefter på søge knappen.

Skærmprint,Momondo,Fly,Forside,Vejledning i flybilletter
Skærmprint fra momondo.dk forside til bestilling af fly

Billigst, hurtigst eller bedst?

Når søgningen er afsluttet, vil I få en liste over de forskellige tilbud på de pågældende dage. Det første tilbud, der kommer frem på listen, er det billigste og herefter stiger prisen. Kunsten er nu at finde den billigste billet, der lever op til jeres krav i forhold til pris, rejsetid, rejserute og evt. flyselskab. For at hjælpe jer, har momondo i toppen af siden, vist de tre bedst billetter ud fra hver af kriterierne. Den billigste billet, den hurtigste billet, og den billet som de synes, er den bedste ud fra kombinationen af disse to kriterier. Disse kriterier kan hjælpe jer med at bedømme hvad der er en god afgang i forhold til pris og rejsetid.

 

Som I kan se, så tager udrejsen med den billigste billet 17 timer og 8 minutter og hjemrejsen 17 timer. Hvilket giver en gennemsnitlig rejsetid på 17 timer og 4 minutter. Dette skal I se i forhold til den hurtigste billet, hvor rejsetiden gennemsnitlig er 11 timer. Søgningen hos momondo giver et øjebliksbillede af billet udbud og priser. En ny søgning i morgen kan give andre afgange og priser, det kan både blive dyrere og billigere.

Skærmprint,Momondo,Fly,Billigst forbindelse
Skærmprint fra momondo.dk der viser resultatet af søgningen hvor den billigste billet er listet øverst

Kan I rejse på andre datoer?

Øverst på siden kan I se en oversigt over prisen for billetter på forskellige datoer omkring jeres rejseperiode. De orange søjler viser prisen, på de datoer I har valgt, og de blå søjler viser de omkringliggende datoer. Er jeres orange søjler høje, så kan I overveje, om I kan flytte jeres rejsetidspunkt til en billigere periode, om I har mulighed for, at rejse en dag før eller bliver en dag ekstra osv. Generelt er det billigere at rejse midt på ugen (tirsdage og onsdage) end i weekenden.

 

Vore turbeskrivelser er udarbejdet således, at I kan startes og sluttes på en hvilken som helst ugedag, så her kan det være muligt at spare lidt penge.

 

Stop under vejs

Rejsetiden afhænger overordnet af hvor mange stop, I har på jeres rejse, dvs. hvor mange forskellige fly I skal med, og hvor lang ventetiden er mellem jeres fly. Det er således muligt at flyve direkte til San Francisco, hvilket altid vil være hurtigst. Hvis I er indstillet på at have et stop undervejs, kan det være at I kan spare lidt penge, da I herved udvider antallet af mulige rejseruter og flyselskaber.

 

Stop i USA eller i Europa?

Hvis I vælger, at have et fly skift i Europa på udrejsen, så betyder det, at I evt. flyver til Stockholm, Frankfurt, Amsterdam, Paris eller London med første fly. Her skifter I fly til det fly der flyver til USA. Jeres bagage sendes direkte videre til USA – det er således, kun jer selv der skal finde næste fly. Generelt vil vi anbefale, at I har mindst 1 time og meget gerne lidt mere til at skifte fly i Europa. Hvor lang tid I skal bruge, afhænger af, hvor stor lufthavnen er, og hvor langt der er mellem de forskellige gates. Det kan derfor være en fordel, at overveje tiden i forhold til om I f.eks. skal skifte terminal i lufthavnen og igennem security i forbindelse med flyskiftet.

 

Hvis I vælger at skifte fly i USA, betyder det, at I skal igennem immigration og toldbehandling i den første lufthavn I lander i, også selv om det ikke er jeres endelige destination. I praksis betyder det to ting.

 

For det første, at I skal huske at beregne tid til immigration og toldbehandling under jeres mellemlanding. Her vil vi anbefale mindst at beregne 2 timer.

 

For det andet, at I efter immigrationen, skal finde jeres kufferter, kører dem forbi tolderne, således at de er told behandlede og herefter afleverer dem igen til flyselskabet, der sætter dem på flyet til jeres slutdestination. Det med kufferterne lyder mere besværligt, end det er, og i praksis tager det ikke lang tid. Det gælder alle, der ankommer til USA og skal skifte fly. Det er derfor organiseret, så I sagtens kan finde ud af det uden de store problemer.

 

Det er muligt både at have stop i Europa og i USA, altså flere flyskift undervejs. Hvis antal stop har betydning kan I vælge, at sætte dette kriterie ind som et filter i jeres søgning. I kan markerer, at flyruten skal være direkte, eller med makismalt et stop, ellers vil I få tilbudt samtlige muligheder. Om det er en fordel eller en ulempe, at have stop undervejs er en smagssag. Nogle foretrækker at flyve direkte, mens andre ikke har noget imod et stop på en lang flyvning som til f.eks. San Francisco. Flyveturen til San Francisco tager gennemsnitlig 11 timer så et stop giver mulighed for at strække benene.

 

Hvis I har bestilt billetten, som en samlet billet, så vil flyselskaberne hjælpe jer med at om-booke jeres billet, hvis det er sådan, at I ikke kan nå jeres forbindelsesfly, fordi det er blevet forsinket undervejs. Det betyder dog, at jeres ferie eller hjemkomst bliver forsinket.

 

Udrejse og hjemrejsetidspunkt

Hvis udrejsetidspunktet eller hjemrejsetidspunktet har betydning for jer, kan I vælge kun, at få vist rejser der passer på jeres ønsker. Den ene måde at gøre dette på, er ved at indstille tidsintervallet i venstreside af skærmen. Den anden måde er ved, at se under fanen tidstabel. Her findes en liste over afgange og ankomsttidspunkter arrangeret efter tid, således at I kan se hvilke fly, der afgår eller ankommer til et bestemt tidspunkt.

Skærmprint,Momondo,Fly,Afgange
Skærmprint fra momondo.dk der viser flyafgange på en bestemt dato

Find den billet der passer jer

I kan rulle ned af listen, til I en finder en kombination af rejsetid og pris, der passer til jer. Et eksempel kunne være billetten med en rejsetid på 14 timer og 5 minutter på udrejsen og 13 timer og 45 minutter på hjemrejsen.

Skærmprint,Momondo,Fly,Rejsetid
Skærmprint fra momondo.dk der viser en flyrejse med rejsetid på 14 timer og 5 minutter på udrejsen og 13 timer og 45 minutter på hjemrejsen

Tryk på ”se detaljer” så får I nedenstående skærmbillede frem. I kan her se, hvor I skal mellemlande, hvor lang tid I har i forbindelse med hver mellemlanding samt hvilket flyselskab I skal flyve med på hvilke strækninger. Som eksemplet viser, så skal I på udrejsen skifte fly i London og det har I 1 time og 5 minutter til at gøre. På hjemrejsen skal I skifte fly i Frankfurt, og det har i 1 time og 25 minutter til at gøre.

Skærmprint,Momondo,Fly,Flyskift
Skærmprint fra momondo.dk der viser tiden mellem flyskift på en returrejse

Hvilken billet skal I vælge?

I sidste ende er det op til jer, hvilken billet der er den bedste. En mellem billet med 1 stop undervejs koster 4859 kr., og har en gennemsnitlig rejsetid på 13 timer og 55 minutter.

 

Den dyreste billet, der er direkte, koster 6403 kr. og har en gennemsnitlig rejsetid på 11 timer.

 

Den billigste billet kostede 3975 kr., har 2 stop under vejs samt en gennemsnitlig rejsetid på 17 timer og 4 minutter fordelt ligeligt på udrejse og hjemrejse.

 

Prøv også at vælge en anden startby for ferien

Hvis I gerne vil køre vores turforslag Klassiske vestlige USA, som starter og slutter i San Francisco, så kommer den også igennem to andre storbyer i USA, henholdsvis Los Angeles og Las Vegas. Da turen er en rundtur, er det ikke nogen hindring for, at I i stedet starter og slutter turen i en af disse byer. Det kan derfor være en god ide, at undersøge hos momondo, hvad billetter til disse to byer koster på de ønskede rejse datoer.

 

Der flyver ikke direkte fly fra København til Los Angeles, så derfor vil I få mindst et stop undervejs.

 

Den billigste billet til Los Angeles koster med et stop 3939 kr., og den har en gennemsnitlig rejsetid på 13 timer og 42 minutter. Den er således både billigere og hurtigere end såvel den billigste billet med to stop til San Francisco og billetten med et stop til San Francisco.

Skærmprint,Momondo,Fly,Billigst til Los Angeles
Skærmprint fra momondo.dk der viser billigste billet til Los Angeles

Hvis vi laver den samme søgning med Las Vegas som destination, får vi følgende resultat. Det er muligt, at flyve direkte til Las Vegas for 3810 kr. med en gennemsnitlig rejsetid på 10 timer og 30 minutter. Denne billet er således både billigst og hurtigst. Men I skal være opmærksom på, om der kommer tillæg på billetprisen for ydelser, der er inkluderet hos andre selskaber, da der ikke er stor prisforskel mellem billetten til Las Vegas og billet til Los Angeles.

 

I skal specielt være opmærksom på bagagereglerne. Tre ugers ferie i USA kræver, at I har en del bagage med, og I kommer sikkert også til at købe noget undervejs. Så derfor skal I tjekker, hvad der er inkluderet i de forskellige billetter. I prisen fra Norweigian, er der ikke inkluderet indtjekket bagage, kun håndbagage. I praksis betyder det, at med en kuffert eller to, bliver billetten sikkert dyrere. Hermed kan billetten til Los Angeles, vise sig at være den billigste samlet set.

Skærmprint,Momondo,Fly,Billigst til Las Vegas
Skærmprint fra momondo.dk der viser billigste billet til Las Vegas

Hvad koster det at leje bilen?

Et andet forhold, som I kan tage med i overvejelserne er, hvad det koster at leje bil i de forskellige lufthavne. Det kan nemlig betyde, at hvad I sparer på flybilletten, kan I sætte til i højere udgifter for at leje bil. I kan bruge både momondo og Rentalcars, til at lave en søgning på bilpriser. I forbindelse med søgningen på priser, kan prisforskelle afspejle, at der er inkluderet forskellige ting i billejen. For eksempel er der inkluderet en ekstra fører i Rentalcars tilbud nedenfor, hvilket normalt koster et tillæg hos andre firmaer. Se artiklen Vejledning i billeje for en detaljeret gennemgang af, hvordan I søger på biler til ferien.

 

Som eksempel vil vi til turen Klassiske vestlige USA gerne leje en SUV i ferieperioden.

 

I San Francisco koster det 5019 kr. at leje en SUV i rejseperioden hos momondo og hos Rentalcars koster det 4603 kr. for samme type bil inklusiv ekstra chauffører.

Skærmprint,Momondo,Billeje,Søgeresultat,SUV
Skærmprint fra momondo.dk, der viser resultatet af en søgning på en SUV lejebil i San Francisco

Skærmprint,Rentalcars,Billeje,SUV,Special tilbud
Skærmprint fra Rentalcars.com, der viser søgning på SUV og hvilke special tilbud de har

I Los Angeles koster det 4948 kr at leje en SUV i perioden hos momondo og 4603 kr hos Rentalcars.

Skærmprint fra momondo.dk der viser SUV priser i Los Angeles
Skærmprint fra momondo.dk der viser SUV priser i Los Angeles

Skærmprint,Rentalcars,Bil,SUV, Los Angeles
Skærmprint fra Rentalcars.com der viser SUV priser i Los Angeles

I Las Vegas koster SUV'en 5270 kr. hos momondo og 5987 kr. gennem Rentalcars.

Skærmprint,Momondo,Bil,SUV, Las Vegas
Skærmprint fra momondo.dk der viser SUV priser i Las Vegas


Skærmprint,Rentalcars,Bil,SUV, Las Vegas
Skærmprint fra Rentalcars.com der viser SUV priser i Las Vegas

Det betyder, at selv om at den billigste flybillet er til Las Vegas, så er det ikke her, at I kan leje den billigst bil i ferieperioden. Det er enten i Los Angeles eller i San Francisco.

 

Hvad der i sidste ende giver den billigste og bedste rejse for jer, afhænger også af hvor mange I rejser sammen, da prisen på flybilletten herved betyder en hel del i regnskabet.

 

Hvordan køber I den ønskede billet

Når I har fundet den ønskede flybillet, så skal I vælge, hvem I vil købe den hos. Nederst på siden hos momondo vises hvilke firmaer, der udbyder den ønskede billet og til hvilke priser. I eksemplet er det flybillet.dk, der har den billigste pris på den billet, vi ønsker.

 

Tryk herefter på "gå til bestilling". Hvorefter I viderestilles til flybillet.dk's hjemmeside, og I kan herefter købe jeres billet gennem firmaet flybillet.dk.

 

Når I kommer til de forskellige firmaers hjemmesider, skal I være opmærksom på, at der kan være tillæg til den beskrevne billetpris, der gør at billetten bliver dyrere.

 

Derfor er det en god ide at holde øje med, hvad andre firmaet tilbyder samme billet for. Nogle gange er der kun få kroners forskel i prisen, som i eksemplet ovenfor hvor supersaver tilbyder samme billet kun 2 kr. dyrere. Der kan være forskel i de tillæg, der er til billetten, og derfor kan det vise sig, at selskabet der er 2 kr. dyrere, faktisk er det billigste.

 

Samlet set betyder dette, at prisen for flybillet til 2 personer og billeje med en SUV i San Francisco varierer fra:

 

Dyrest: fly direkte til San Francisco 6.403 x2 = 12.806 kr. plus billeje 4.603 kr. = 17.409 kr.

Billigste fly med et stop og relativ kort rejsetid til San Francisco 4.859 x2 = 9.718 kr. plus billeje 4.603 = 14.321 kr.

 

Vi vil ikke tage det billigste fly grundet den lange rejsetid til San Francisco, og den er dyrere end billetterne til Los Angeles og Las Vegas.

 

Til Los Angeles kan I flyve med 1 stop for 3.939 x2 = 7.878 kr. plus billeje 4.603 = 12.481 kr.

Til Las Vegas kan I flyve direkte for 3.810 x2 =7.620 kr. plus billeje 5.270 = 12.890 kr.

 

Prisagent

Hvis I vil tænke lidt over, hvad der er det bedste tilbud, eller vente og se om prisen ændrer sig, så kan det være en fordel at oprettet en prisagent. Så får I tilsendt en mail fra momondo, når prisen på billetten ændrer sig.

Skærmprint,Momondo,Fly,Prisagent
Skærmprint fra momondo.dk der viser oprettelse af prisagent

Bestilling af flybillet hvor ankomst- og afrejselufthavnen ikke er den samme - multidestinations billetter

Når I kommer til forsiden hos momondo, så vælg at ændre indstillingen "Rejsetyper" fra retur til rundrejse. Så har I mulighed for at skrive, at I gerne vil rejse fra København til San Francisco og rejse hjem fra Las Vegas til København.

 

Hvis I gerne vil have en indenrigsflyvning i USA inkluderet i billetten, er det også muligt. I trykker på knappen "tilføj rejse", og der komme en linje mere, som I kan skrive på.

 

Når I vælger en rundrejse, skal I gøre præcis de samme overvejelser, som hvis I vil købe en returbillet. Det vil sige, hvad er prisen, hvordan er rejseruten og tiden. Om det måske bedre kan betale sig at rejse den modsatte vej, hvis det er en mulighed i forhold til jeres rejseplaner.

 

Det er muligt at leje en bil i en lufthavn, og aflevere den i en anden. Her skal I også lave øvelsen med at stille forskellige priseksempler op, for at se, hvad der bedst kan betale sig.

 

Få yderligere vejledning i billeje ved at læse vores artikel om billeje.

Garmin nuvi 2559LMT 5" Sat Nav

 

Indeholder kort over hele Europa og Nordamerika. Den kan således også bruges i Danmark og resten af Europa.

Der er gratis opdateringer af kortene og trafik alarm i produktets levetid.

 

Se mere om Garmin nuvi 2559LMT hos Amazon.


 

Spørgsmål og kommentarer

vejledning i flybilletter

Vejledning i flybilletter

Dette forum er tomt.

Pokkers også! Intet emne fundet her.

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til, vejledning i flybilletter.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til menupunktet Planlægning er tilknytte følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.