ESTA eller visum

Frihedsgudinden,New York,Nærbillede
Frihedsgudinden i New York

ESTA (Visa Waiver Program)

Som almindelig turist med dansk statsborgerskab på rejser under 90 dage, så skal du have en ESTA godkendelse for at rejse ind i USA. Har du en godkendt ESTA, kan du rejse i USA i op til 90 dage uden visum. Det koster 14 dollars at søge om ESTA. ESTAen er gyldig i 2 år, og skal opdateres ved hver ny indrejse i USA (opdateringen er gratis). Du skal betale de 14 dollars online med et kreditkort. Du skal søge, og have en godkendt ESTA mindst 72 timer inden afrejsen – så søg mindst en uge før afrejsen, så er du i god tid.

 

ESTA står for Electronic System for Travel Autorisation, og du får svar på din ansøgning få minutter efter, at du har søgt om det på nettet. Husk at alle, inklusiv børn skal have en ESTA godkendelse. Vi skriver altid en kopi af vores ESTA godkendelse ud, og medbringer den på rejsen – så er vi sikre på, at vi kan fremvise dokumentation for, at vi har det rette rejsedokument.

 

En ESTA godkendelse er ikke det samme som, at din indrejse i USA er forhåndsgodkendt. Du får først godkendt din indrejse i USA, når din indrejse er behandlet af de amerikanske immigrationsmyndigheder i USA, men uden ESTAen eller visum får du ikke lov til at komme med flyet til USA.

 

Du skal være opmærksom, på at der findes falske sider, som formidler ESTA ansøgninger, og disse tager mere end 14 dollars for dette. Vi anbefaler derfor, at du bruger nedenstående link til at søge om ESTA, da dette er linket til den officielle hjemmeside. Du skal huske, at hvis du skifter pas indenfor den 2-årige ESTA godkendelsesperiode, så skal du lave en ny ESTA, da ESTAen følger dit pas.

 

Du kan søge om ESTA på dette link til U.S. Customs and Border Protection.

 

De hyppigst stillede spørgsmål for rejsende med dansk pas, kan du finde svar på, ved at se på den officielle side ustraveldocs.com.

 

Du kan også finde yderligere oplysninger om ESTA programmet på samme officielle side, ved at benytte dette link til ustraveldocs.com.

 

Bliver din ESTA afvist eller bortfalder den, kan du søge om visum. En visum ansøgning kræver et fremmøde og interview på den amerikanske ambassade. Du skal derfor søge om visum i rigtig god tid inden din afrejse.

 

Hvis du ikke har dansk pas eller har flygtningestatus, skal du søge om visum, med mindre det land du kommer fra, er omfattet af ESTA aftalen.

 

Du kan ikke søge om ESTA, hvis du har rejst i Sudan, Syrien, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011 eller har dobbelt statsborgerskab med ovennævnte lande. Undtagelsen er, hvis rejser til disse lander har været af tjenstligt, forretningsmæssigt eller journalistisk karakter. Vores råd er, hvis du har rejst i disse lande, at du kontrollerer dette på udenrigsministeriets hjemmeside i god tid inden at du rejser, så du er helt sikker på, at du har de korrekte indrejsetilladelser. Hvilke lande, der er omfattet af ESTA forbud, skifter løbende, afhængig af udviklingen i verden. Så vores anbefaling er, at hvis du har rejst i lande, hvor USA potentielt har eller har haft konflikter, så undersøg hvorledes reglerne er for det pågældende land i forhold til indrejse i USA.

 

Du kan læse mere om rejserestriktioner hos Homeland Security

 

Visum

Du skal have visum, hvis du skal arbejde mens du er i USA, tidligere er nægtet visum, har haft overstay (blevet længere end du måtte) i USA, er tidligere straffet (link til mere information hvis du er tidligere straffet eller har haft overstay) eller lider af visse sygdomme.

 

Du kan finde mere information om visum reglerne, og hvornår du skal have et visum ved indrejse i USA, ved at se på dette link til ustraveldocs.com

 

Udenrigsministeriets hjemmeside om indrejseregler til USA

 

Den Amerikansk regerings hjemmeside om indrejseregler til USA

 

Har du yderligere spørgsmål om visum, som du ikke har fundet svar på, kan du kontakte U.S. Customs and Border Protection.

 

Secure Flight

Hvis du selv har bestilt din flybillet, skal du senest 72 timer inden afrejse have opdateret dine rejseinformationer på flyselskabets hjemmeside. Flyselskabet skal indberette dem til de amerikanske myndigheder, og dette kræver, at du har en godkendt ESTA. Du kan enten gå ind på dit flyselskabs hjemmeside, og finde dette under din billetbestilling, eller langt de fleste flyselskaber sender en mail til dig med et link, hvor du kan opdatere disse oplysninger. Flyselskaberne skal også give information om, hvor du opholder dig den første nat i USA, så her skal du oplyse, hvor du skal sove den første nat i USA.

I vores artikelserie om indrejse til USA, har vi skrevet om:


Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail




 

Spørgsmål og kommentarer

ESTA eller visum

ESTA eller visum

Dette forum er tomt.

Pokkers også! Intet emne fundet her.

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til ESTA eller visum.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet indrejsekrav til USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.