Badning i USA på ukendte strande

Bølger,Strand,Hawaii,Drenge,Surfer
Drenge surfer på en af Hawaii's mange strande

Badning i USA

Ved badning i USA - på offentlige områder - bader man ikke topløs eller i stramme badebukser. Så medbring en bikini eller badedragt og badeshorts så du er klar, når du møder en lækker pool eller strand.

 

Det er anderledes at bade i havet end i en pool. Du skal derfor kende dine svømmefærdigheder i havvand.

 

Bader du på nye strande, skal du være opmærksom på lokale strømforhold, bundforhold og bølger. Bad på strande hvor der er livredder, hvis muligt, og bad aldrig alene.

 

Overvej dine færdigheder i forhold til nye vandsportsgrene, som du gerne vil afprøve.

 

Lokale forhold

Afklar om der er lokale badeforhold, som du skal kende. For eksempel om der er opsat flag, for hvor sikkert eller farligt det er at bade, og stol på, at reglerne er lavet for at sikre, at du kommer hjem fra ferien igen – også selv om du er en rigtig god svømmer.

 

Udvis respekt for de lokale strømforhold, da der nogle steder er en kraftig understrøm, som kan vælte en omkuld. Man kan faktisk godt drukne på 50 cm vand, hvis der er store bølger som for eksempel på Hawaii.

 

Ferskvand 

Bader du i og ved vandfald på Hawaii, skal du være opmærksom på, at du bader i ferskvand. I dette ferskvand er der leptospirosis bakterier, der kan give Weil´s syge. Dette skyldes en forurening af vandet fra dyr, og er meget almindelige i tropiske og subtropiske områder (det kan derfor også forekomme andre steder med ferskvand i USA). Weil´s syge giver i 90% af tilfældene influenza lignende symptomer, men giver i de sidste 10% alvorligere symptomer og organpåvirkning, der skal behandles med penicillin.

I vores artikelserie om forholdsregler ved rejse i USA, har vi skrevet om:


Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

badning i USA

Badning i USA

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille spørgsmål eller give kommentarer til badning i USA på ukendte strande og i ferskvand.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet forholdsregler er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.