Bisonokser

Bison,Gaar,Vej,Biler,Skov,Morgensol
Bison på morgentur i Yellowstone National Park

Bisonokser er store dyr. De er 1,5 til 2 meter høje over skulderen, mellem 2 og 3,5 meter lange (fra hoved til hale) og deres skarpe horn kan blive op til 60 cm lange.  De vejer mellem 400 - 1000 kg, og har enorme kræfter. De kan vælte mere end 900 kg. Trods deres størrelse så kan de løbe med en hastighed på 65 km/time. Deres primære føde er græs.

Der lever ca. 15.000 vilde bisonokser i USA (og en del flere i fangenskab eller reservater). Bisonokserne lever i flokke. Den største flok findes i Custer State Park i South Dakota, men der findes flokke langt flere steder. De kan blandt andet ses i Yellowstone National Park og omkring Henry Mountain i Utah. Vi har også set en flok på Antelope Island ved Salt Lake City, der gik og græssede.

Bisonokser vil angribe, hvis de bliver provokeret, og i Yellowstone national park er der langt flere angreb af bisonokser end af bjørne. Så hold sikker afstand og lad være med at klappe dem, også selv om det er en fredeligt græssende bison, der står i vejkanten.

Bison,Ånde,Nærbillede,Øje,Morgensol
Bison i morgensolen i Yellowstone National Park

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailKøb vores guide til

Klassiske vestlige USABeskrivelse af turguiden - Klassisk vestlige USA - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv


 

Spørgsmål og kommentarer

bisonokser

Bisonokser

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til bisonokser.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.