Lyn og tordenvejr - lightning and thunderstorm

Tordenvejr,Bjerge,Alamogordo,New Mexico
Et større tordenvejr er ved at danne sig udenfor byen Alamogordo i New Mexico

Lyn og tordenvejr i USA

Det lyner og tordner også i Danmark, men har I oplevet en amerikansk thunderstorm, så ved I, at dette er et voldsomt uvejr. Ved lyn og tordenvejr i USA kan regnen og haglene være mere voldsomme, og lynene kommer langt hyppigere, end hvad I har oplevet før.

 

Thunderstorms opstår i varme fugtige områder. De varer gennemsnitlig 30 minutter til 1 time og 10 % af dem klassificeres som alvorlige. De alvorlige, har hagl på over 2,5 cm, vindhastigheder på 90 km/time eller, danner tornadoer. I gennemsnit dør årligt 38 personer i USA’s kystområder af lynnedslag.

 

Se her hvordan du bør forholde dig i et uvejr

I USA er der en 30/30 sikkerhedsregel, der anbefaler følgende; gå indenfor hvis du ikke kan tælle til 30 mellem, at du ser lynet og hører tordenbraget. Bliv indenfor til 30 minutter efter det sidste tordenbrag. Du skal lukke vinduerne, og hvis muligt sætte skodderne for, eller trække gardinerne for. Indendørs under selve stormen, skal du blive væk fra vinduer, ikke røre ved elektriske apparater, undgå metal (incl. rør ved håndvask, gå i bad, vaske op), og betonvægge.

 

Hvis du ikke kan søge ind i et hus, skal du søge tilflugt i biler med fast tag (ikke converibles), da du er sikrere i bilen end udenfor, hvis lynet rammer, især hvis du ikke rører ved metallet i bilen. Du skal heller ikke røre ved metallet i golfvogne, golfkøller, motorcykler, cykler etc. Hvis du er i en skov, så find en lav tæt beplantning af træer. Hvis du er på åbent land, find en lavning og hvis du er på vandet søg i land.

 

Efter stormen så være opmærksom på oversvømmede veje. Kør ikke igennem vandet, da du ikke ved, hvor meget vand der er.  Vær opmærksom på nedfaldne elektriske ledninger, og ting der er fløjet rundt i stormen.

I vores artikelserie om vejret i USA, har vi ud over denne artikel skrevet om

 

Twisters - skypumper - tornadoer

Hurricanes - orkaner

Floods - oversvømmelser – som kan opstår efter kraftigt regnvejr

Ekstrem varme

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vil I tage billeder af uvejret i USA, er det en god ide at beskytte kameraet. Vi bruger selv et rain cover fra Mudder. Det kan bruge både til regn og hvis I er et sted hvor det støver meget.

 

Mudder 2-Stage Rain Cover Camera Protector Rainproof for Canon Nikon and Other Large Digital SLR Cameras
 

Spørgsmål og kommentarer

lyn og tordenvejr i USA

Lyn og tordenvejr i USA

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til lyn og tordenvejr i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet vejret i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.