Planlægning af overnatning i USA

Hotel,Lejlighed,Lely Resort,Greenlinks
Hotellejligheder ved GreenLinks Golf Villas at Lely Resort i Naples, Florida

Hvor mange kan man sove på et hotelværelse?

Prisstrukturen for hoteller og moteller er lidt anderledes i USA end i Europa. I USA betales der i langt større grad en standardpris for et værelse, uanset hvor mange der bor på værelset (dog ikke flere end der er sovepladser til). På Manhattan og i lignende populære storbyer koster det måske 50 kr. pr. nat for hver ekstra person, der bor på værelset.

 

Hvor stor er en amerikansk seng?

På hotelværelserne er der hovedsagelig Queen size (152 cm bred) eller King size (193 cm bred) senge. Begge senge størrelser anses for at være dobbeltsenge, hvor der kan sove to personer. Det betyder, at på et værelse med to Queen eller King size senge kan der sove fire personer, hvis man ønsker at dele seng. Herved bliver den samlede pris for en overnatning, hvis man rejser flere sammen, billigere end i Europa. Dette er også noget, som I skal være opmærksomme på, hvis I er flere, der rejser sammen, at rejsebureauerne kan antage, at I ønsker at dele senge og værelse. Husk derfor at specificere hvis der skal bruges flere værelser.

King,Size,Seng
King size seng

Morgenmad på hoteller

I Europa er der tradition for, at morgenmad er inkluderet i værelsesprisen, dette er oftest ikke tilfældet i USA. Nogle hoteller har ”complementary” morgenmad hvilket betyder, at morgenmaden er inkluderet i værelsesprisen. Andre steder kan morgenmad købes til. En tommelfinger regel er, at morgenmadskvaliteten afspejler værelsesprisen. På en del billigere hoteller kan morgenmad ikke købes til og man må finde morgenmad i lokalområdet. På en del dyrere hoteller er prisen for morgenmaden tilsvarende høj.

Amerikansk morgenmad,Omelet,Scones,frisk frugt
Amerikansk morgenmad med omelet, scones og frisk frugt

Hårtørrer

Uanset hotellets standard er der oftest hårtørrer på værelset, ellers kan den lånes i receptionen. Hvis du ikke har noget imod hårtørrer af varierende kvalitet, så kan du sagtens lade din hårtørrer blive hjemme.

 

Skal man bestille hotel hjemmefra?

Den først nat i USA

I skal som minimum have bestilt den første hotelnat hjemmefra, da I skal opgive, hvor I bor den første nat, når der søges om indrejse (ESTA) til USA. Desuden er det dejligt, at have en adresse, der kan indtastes på GPS´en, når I sætter jer i bilen efter en lang flyvetur, hvor I kan være lidt trætte. Derfor anbefaler vi også, at I ikke planlægger, at køre langt den første dag, hvor I er landet. Desuden kan det tage længere tid end beregnet, at komme igennem immigration, få hentet bagagen og udleveret bilen.

 

Booke hjemmefra eller on the road?

Der er nogle, der bedst kan lide at finde overnatning i USA, når de kommer frem, mens andre gerne vil have det planlagt. Vi har prøvet begge dele, og er tilhængere af at have det planlagt hjemmefra, fordi vi får en bedre planlagt ferie. Vi slipper for at bruge tid på at finde et hotel og vi ved på forhånd, hvad vi skal betale for et sted at overnatte. Nogle steder i USA er der ikke så mange hoteller at vælge i mellem, og her kan de gode være optaget. I disse områder, er der i feriesæsonen ofte kun enten meget dyre eller meget dårlige hoteller tilbage. Vores råd er, at I bruger tiden i USA på at opleve USA, og ikke på at lede efter hoteller. Det er nemmere at finde det rigtige sted at overnatte hjemmefra.

 

Hvis I ikke har booket hoteller hjemmefra, men gør det undervejs, så kan det være en fordel, at booke online inden I forlader hotellet om morgenen mens I stadig har en internetforbindelse. Herved får I også en adresse at køre efter senere på dagen. Hvis I vælger at finde et hotel eller motel når I når frem, så er der i de fleste områder, I rejser i, mange muligheder for overnatning. Så ingen panik, hvis I ikke har fået bestilt alle hoteller hjemmefra – og vi har altid fundet en seng at sove i.

 

Ferier og højtider 

I bør være opmærksom på, at de steder I gerne vil holde ferie, ofte også er de steder hvor andre gerne vil holde ferie. I sommerferien, specielt i juni, juli og august og til amerikanske højtider kan en del af hotellerne være udsolgt, og I kan komme til at lede længe eller køre langt efter et hotelværelse, hvis I er sent ude. Så bestil i god tid.

 

Hotel

Pris og kvalitet

I USA findes der både hotelkæder og uafhængige hoteller i alle prisklasser. Generelt er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet. I nogle områder kan I komme til at betale en del for relativt dårlige hoteller, mens I i andre områder vil blive overrasket over, hvor meget det er muligt at får for pengene.

 

På vores turer har vi prøvet at bo på virkelig dårlige hoteller og vi har boet i de vildeste luksus suiter – begge dele findes. Vi har i forbindelse med vores turforslag givet nogle forslag til middelklasse hoteller, som vi selv har benyttet på vores ture. Middelklasse hotellerne er rene, pæne og sikre, men er ikke den vilde luksus. Hvis I vil have gode råd om luksus hoteller, så kan vi også give det.

Penthouse suite,Hyatt,Seaport Village,Midway,San Diego
Penthouse suite på Manchester Grand Hyatt i San Diego med en fantastisk udsigt over bugten, Seaport Village og hangarskibet Midway

Vores erfaring er, at middelklasse hoteller er billigere end i Danmark, men I kommer til at betale mere for at bo i storbyer og inde i nationalparkerne. Det er en rigtig god ide at bestille overnatninger i storbyer og nationalparker i god tid. I storbyerne er der rift om centralt beliggende hoteller til rimelige penge og i nationalparkerne er der et begrænset antal værelser, men et stort antal besøgende.

 

Dyre hotelkæder

Der findes flere dyre hotelkæder i USA, f.eks. Marriott, Hilton, Hyatt, Embassy suites, osv. (på disse hoteller koster en overnatning typisk mellem 200 – 600 $/nat). Dertil kommer skat på 8-10%. Disse lidt dyrere hoteller findes også i forskellige kategorier, afhængig af hvor de ligger i byen, hvilken standard og service der tilbydes. Derfor er der i mange byer flere hoteller inden for den samme kæde, men til forskellige priser. På disse hoteller findes flere forskelige restauranter, bar, roomservice, fitness center, indendørs pool, parkerings- og piccoloservice o.s.v.

Manchester Grand Hyatt,Marriott Marquis,Marina,Seaport Village
Manchester Grand Hyatt og Marriott Marquis & Marina i San Diego

På nogle af disse hoteller bør man være opmærksom på, at det også kan koster ekstra at parkerer bilen, hvad enten det er valet eller self-parking.

 

Det samme kan gøre sig glædende for internetforbindelse. Man kunne tro, at når I betaler for en hotelovernatning, så er internetforbindelsen også inkluderet i prisen, men det er den ikke altid.

 

Mellempris hotelkæder

Mange af de store hotelkæder har også en række hoteller, hvor service niveauet er mindre, men indeholder det basale. Der er en lobby, hvor man kan få vejledning, en restaurant eller mulighed for at få lidt aftensmad og morgenmad i en bistro samt motionscenter og ofte en pool.

 

Værelserne har en god størrelse og er rene, pæne og velholdte. Eksempler på disse kæder er Courtyard by Marriott, Hilton Garden Inn, Double Tree osv. Prisen på disse hoteller ligger på 100$ til 200$ pr nat, og dertil kommer skat på 8-10 %.

 

Disse hoteller ligger ikke helt så centralt i storbyerne som de dyrere hoteller. Men de ligger oftest meget centralt i de mindre byer, som oftest er dem I besøger på en rundrejse. De fleste amerikanske byer er anlagt ud fra at folk kører i bil, så beliggenhed er som regel ikke et problem. Vi fraråder dog kørsel i centrum af storbyer som New York, Boston og Atlanta, da der er rigtig meget trafik, og det er umuligt at komme til at parkerer til en rimelig pris. Hvis I skal besøge disse byer, så book et hotel i centrum og parkerer bilen på hotellet, når I kommer frem og brug den lokale infrastruktur.

 

Moteller

Der findes mange moteller i USA, der ligner de moteller, der ses på film. En lav bygning i en til to etager i en hesteskoform, og hvor bilen kan parkeres uden for værelset. Er I syd på, er der sikkert også en udendørs swimmingpool. Disse moteller ligger typisk langs de store køreruter, og standarden på disse kan variere. Der er moteller, som er billige, rene og pæne og hvor ejerne sætter en stor ære i, at stedet er velholdt. Der er også moteller hvor standarden og rengøringen er mere tvivlsom. Det generelle råd er, at bede om at se et værelse før end, at du booker værelset. Prisen på moteller er 40 – 100 $, og dertil kommer skat på 8-10 %. Nogle motellet er organiseret i motelkæder som Motel 6 og Motel 8, men der findes et utal af uafhængige moteller.

Motor Hotel,Route 66,Williams,Arizona
Motor Hotel på Route 66 i Williams, Arizona

Resorts

På de store feriedestinationer findes der ofte resorts. Et resort kan være hele byer med hotel, bungalows lejligheder og lignende, hvor der er hotelfaciliteter med restauranter og shops. Afhængig af beliggenhed eller hvem der har ejer det pågældende resort er mange af dem bygget op om et tema. Derfor er der både ski- og golf resorts, spa og wellness resorts, ferie resorts ved vandet og tema resorts som f.eks. Disney resorts, eller hotellerne i Las Vegas.

Rancho Bernardo Inn,Golf Resort and Spa,San Diego
Rancho Bernardo Inn Golf Resort & Spa, San Diego

På resorts er formålet at holde ferie, så vælger I et resort, er I der sjældent for en enkelt nat, men gerne et par dage eller en uge, så I kan nyde de faciliteter som resortet tilbyder. Fordelen ved f.eks. at bo i et resort kan være direkte adgang til en lækker strand, golfbane, skiløjper eller monorail (tog) direkte til en Disney temaparker og evt. Disney figurer, der underholder på hoteller osv.

 

Prisen for at bo på et resort svinger fra 100 – 600$ per nat. Bor I på et resort, skal I være opmærksom på, at resortet har tilladelse til at tage resort skat (fee/tax) oven i værelsesprisen. Det betyder, at selvom, at I har betalt for værelset hjemmefra, kan I komme til at betale en fast ekstra pris for værelse per nat. Den ekstra skat kan svinge fra 3,50$ til 60$ per nat. For dette får I f.eks. gratis internetadgang, adgang til fitnesscenter, avis og lignende. Basalt set, er resort skat en måde for hotellet, at hæve værelsesprisen på, uden at den er tydeligt annonceret. Kan du klage over dette? Ja, men du kommer til at betale alligevel, da det er lovligt. Resort skat er mest udbredt i Florida (omkring Orlando), i Las Vegas, på Hawaii, men kan findes andre steder f.eks. på skisports destinationer og lignende.

Solnedgang,Furnace Creek Ranch,Death Valley,Indkørsel
Solnedgang over Furnace Creek Ranch i Death Valley, Californien

Bed & Breakfast – B&B

Bed & Breakfast betyder at I lejer et værelse hos en amerikansk familie i deres hjem, og hvor morgenmad er inkluderet i prisen. Med morgenmad menes hjemmelavet luksus morgenmad. B&B er mest udbredt i det østlige USA, i New England området og ned langs østkysten. Der findes to typer af B&B. Den ene type er, hvor I bor hos en amerikansk familie. Den anden type, er mere et ”minihotel” med et begrænset antal værelser. ”Minihotellerne” er oftest i historiske bygninger, i en stor villa centralt i byen eller ved vandet. At bo på B&B kan være rigtig hyggeligt. I kommer helt sikkert til at snakke med familien og de andre gæster, som I spiser sammen med. Det er ikke billigt at bo på B&B, prisen er mellem 100 – 300$ per nat.

 

Feriehuse eller lejligheder

I mange af de store ferieområder, som f.eks. i Florida, er der gode muligheder for at leje en ferielejlighed eller et feriehus. Fordelen ved at leje en ferielejelighed eller et feriehus er, at I har en base, som I kan køre ud fra, selv kan lave nogle måltider, og kan kombinerer afslapning med sightseeing i et bestemt område.

 

Indretning

De fleste ferielejligheder og feriehuse er indrettet med et mastersoveværelse med tilhørende badeværelse. Dertil kommer et antal værelser, der enten har eget badeværelse eller som deles om et eller flere badeværelser. Det er således ikke ualmindeligt, at der er 2-4 værelser med tilhørende 2-3 badeværelser. Dertil kommer en dagligstue ofte i åbenforbindelse med et køkken, og der er mulighed for at vaske og tørre tøj. Er det i de varme områder, er der ofte enten en swimmingpool til huset eller en fælles swimmingpool til lejlighederne.

 

Vaskemaskinen og affaldskværnen

Vi vil kun nævne et par forhold i den amerikanske bolig, som vi ikke kender fra danske boliger. Den ene ting er vaskemaskinen, her kommer amerikanerne vaskepulver direkte ned sammen med tøjet og ikke i en skuffe (de åbnes oftest fra toppen). Den anden ting er at der affaldskværnen i køkkenvasken. Denne bruger amerikanerne til at blende køkkenaffald og madrester (biologisk materiale). I skal være opmærksom på ikke at få fingeren i den. Affaldskværnen fungerer kun, når I hælder massere af vand ned sammen med det biologiske materiale, kværner og skyller efter.

 

Hvad er inkluderet i lejen?

Til nogle ferielejligheder og feriehuse hører der rengøring med, enten daglig eller ved afrejse. Hvis der lejes igennem et udlejningsbureau, lejes de fleste lejligheder og huse med sengetøj og håndklæder. Hvis der lejes privat skal I lige tjekke, hvad der er inkluderet i lejen.

 

Cabins, tents og Yurts

Cabins er oftest hytter i skoven eller bjergene, som I kan leje i et par dage eller mere. En cabin kan være alt fra et luksus sommerhus, til en mere rustikt hytte hvor der er det mest basale. Prisen kan som regel indikere hvad der er tale om. Under alle omstændigheder skal I huske, at tjekke hvad der er inkluderet i lejen af håndklæder og sengetøj. Der er rigtig surt, at have fundet den lejede cabin i et øde bjergområde og finde ud af, at der ikke er sengetøj og håndklæder med i lejen. I nogle nationalparker er der også cabins, både i form af campinghytter eller som telte med senge. På campingpladser findes der også campinghytter.

 

I visse områder af USA har de også Yurts, som er en kombination af en hytte og et telt, ofte i en rund eller seks-ottekantet form. Her er væggene ofte lavet af en fast træstruktur overdækket med teltdug. Yurts findes også i varierende standard, fra overnatningshytter udelukkende med sovepladser til mere ferieprægede huse med bad og toilet.

 

Recreational Vehicle – RV, Auto Camper, Motorhomes, Fifth Wheels

Kort sagt en ferievogn der indeholder sovefaciliteter, køkken og badefaciliteter samt opholdsområde. Der findes forskellige størrelser af RV´s, hvilket har betydning for hvor mange der kan sove i bilen, hvor meget plads I har, og hvor meget ekstraudstyr I kan medbringe.

 

Et Fifth Wheel (5. hjul) er en beboelsesvogn, der sættes fast på en pickup truck. Fordelen er, at man ikke behøver at tage resten af beboelsesvognen med på sightseeing, med mindre det er en del af planen. Uanset hvilken type af beboelsesvogn I kører i, skal I overnatte på en camping plads.

 

Den største kæde af campingpladser i USA hedder KOA (Kampgrounds of America). KOA´s campingpladser bliver hvert år grundigt checket for at de opfylder de standarder, der skal til for at kunne være med i kæden.

Pickup Truck,Campingvogn,Kajak,Cykel
Klassisk pickup truck med campingvogn og alt udstyr til udendørs aktiviteter

Fordelen ved at tage på ferie i en RV er, at I kommer tæt på naturen, slipper for at skifte hotel, har alle jeres feriepakkenelliker med, og selv kan lave mad. Ulempen er, at der også er noget arbejde ved at bo i en beboelsesvogn i form at gøre den klar, når I kommer frem med strøm og tømning af spildevand med videre.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

overnatning i USA

Overnatning

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til, overnatning i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til menupunktet Planlægning er tilknytte følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.