Nationalparkernes winter wonderland

Bison,Sne,Rabbitbrush,Antelope Island
Bison i sneen på Antelope Island

Besøg nationalparkerne om vinteren og få en fantastisk oplevelse.

De sydligst beliggende nationalparker i USA er åben året rundt, mens en del af de nordlige lukker om vinteren. I de nordligt beliggende parker, som er delvist åbne, er der mulighed for helt nye unikke naturoplevelser i de fantastiske parker, - nu som i et ”Winter Wonderland”.  Dette giver jer mulighed for, at stå på ski, gå med snesko, kører med snescooter, prøve kræfter med isfiskeri og ikke mindst at se dyrelivet med vinterpels på. I mange af parkerne er der guidede ture, som viser det hele frem i et nyt perspektiv. Husk at være forberedt på kørsel i sne og hav snekæder med i bilen samt varmt tøj og forsyninger.

Hvilke nationalparker er gode at besøge om vinteren?

Arcadia - ligger ca. 4½ times kørsel nord for Boston. Her er ”The Ocean Drive” ryddet for sne i den ene vejbane, mens den anden er forbeholdt kørsel med snescootere. Her findes også mange kilometer med stier til langrendsskiløb og til at gå med snesko på. Dertil kommer, at der er mulighed for isfiskeri.

Bryce Canyon – gå ikke glip af, at se de røde hoodos med sne på toppen. I februar i weekenden omkring ”The Presidents´ Day” er der masser af vinteraktiviteter ved den årlige vinterfestival. Der er også en del ranger aktiviteter, så husk derfor på forhånd, at booke tid til disse, da det er yderst populært. En af aktiviteterne er blandt andet et astronomi program, hvor der stilles teleskoper op, og I lærer om stjernerne på vinterhimlen. Der er også mulighed for at hike med snesko i skæret fra fuldmånen i perioden fra november til marts. I behøver ikke selv af have snesko med, dem kan I låne, men I skal have vandtætte støvler eller snow boots på.

Grand Canyon – North Rim er vinterlukket (fra 15 okt. til 15 maj), men South Rim er åbent hele vinteren og er endnu mere spektakulær, fordi sneen fremhæver kontrasterne af jordens farver.  Det er muligt, at gå på alle stierne og nyde Grand Canyon i fred og ro, da der ikke er nær så mange mennesker om vinteren som om sommeren.

Grand Teton – ligger lige syd for Yellowstonenationalparken og nord for byen Jackson. ”The Inner Grand Teton Road” er lukket om vinteren for biler, mens resten af parken er åben. I stedet er ”the Inner Grand Teton Road” om vinteren er åben for langrendsskiløbere og folk med snesko. Her findes også ranger ledede ture med snesko, for dem der ikke er så erfarne i denne disciplin. Rangerne forklarer samtidig, hvad der sker under sneen, og hvorledes planter og dyr overlever under denne.

Rabbitbrush,Sne,Vinter,Bjerge,Antelope Island,Salt Lake City
Rabbitbrush i sneen på Antelope Island ved Salt Lake City

Great Sand Dunes – her ligger de højeste Sand Dunes i Nordamerika, De er blevet formet af erosionen fra ”the San Juan Mountains” og ”Sangre de Cristo Mountains” i the San Luis Valley. Om vinteren er sandslæderne skiftet ud med almindelige slæder og snowboards.

Lassen Volcanic - vejen gennem parken er lukket om vinteren fra midten af november til slutningen af marts, men det betyder kun, at der er mulighed for at stå på ski og gå med snesko i parken. I området omkring Manzanita Lake er der flere forskellige muligheder for vinteraktiviteter, herunder snesko for begyndere guidet af en parkranger, flere skiløjper og mulighed for at køre med slæde.

Olympic – dette er et mekka for sneelskere, med mulighed for at stå op ski, gå med snesko, og der er desuden mulighed for, at få dette på en rangerledet tur, hvor man også kan låne udstyr. Men langs kysten smelter sneen hurtigt, og her kan I forsat nyde strandene. I det tidligere forår er det fantastisk at besøge regnskovene, der kommer til live og er helt lysegrønne.

Rocky Mountains – Dette er et absolut Winter Wonderland med hvidt puddersne, hvor I kan stå på ski, køre på kælk og gå med snesko. Her er der også gode muligheder for at se dyrelivet, specielt når elge, hjorte og bighorn får leder efter føde og vand, f.eks. langs Colorado River, eller i engområderne. Husk, at det ikke er langt fra denne nationalpark at de kendte skisportssteder Vail, Aspen og Keystone ligger i Rocky Mountains.

Bison,Bjerge,Salt Lake City,Vinter,Antelope Island
Bison på Antelope Island ved Salt Lake City

Sequoia og Kings Canyon – Dette er stedet at se de store Sequoia træer dækket med sne. I Giant Forest Grove findes verdens største træ General Sherman og i Grant Grove finder I den amerikanske nations juletræ. Der er også mulighed for at lege i sneen på ski, med snesko, og at køre med kælk. Her kan I også overnatte på vintercamping eller i the Pear Lake Winter Huts, der er åbne fra december til april.

Yellowstone – den nordlige del af parken er åben, og det er hotellerne også, mens den sydligste del er lukket. Der er mulighed for at se Winter Wonderland i den sydligste del med snemobiler, men det kræver tilladelse, eller at I booker jer på nogle af de guidede ture, der findes i parken. Der kræves ligeledes særlig tilladelse til vintercamping i parken. Se nogle af de mange spændende vintertilbud i parken på Yellowstone National Park Lodges, hvor I blandt andet kan komme ud, og se hvordan dyrene klarer sig om vinteren.

Yosemite – Om vinteren bliver Yosemite til et Winter Wonderland med sne på toppen af de stejle bjerge og på træerne i dalen. Der er mulighed for at løbe på skøjter i parken, hvilket har været en tradition siden 1930´erne. Der er også rig mulighed for at løbe på ski, gå med snesko, løbe på snowboard, og her findes en af de eneste slalombakker i nationalparkerne, ved Badger Pass. Dette er et af Californiens ældste skisportsområder, og der er åbent fra midten af december til april. Men husk at Tioga Road der går gennem parken er lukket om vinteren.

Siden 1922 er der i Yosemite blevet afholdt den årlige Bracebridge Dinner på Ahawahnee lodge. Ved middagen serveres en syv retters middelalderinspireret menu ledsaget af middelalderlig underholdning. Middagen kan opleves fra midten af december til juledag. Selv om prisen for at deltage i middagen starter ved 400$ per person, så er der rift om billetterne. Læs mere på Bracebridge Dinner

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

Nationalparkernes winter wonderland

Nationalparkernes winter wonderland

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til Nationalparkernes winter wonderland.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.