Floods - oversvømmelser

Dip,Skilt,Vej,Flooded
Advarselskilt om ikke at fortsætte hvis vejen er oversvømmet

Floods - oversvømmelser i USA

Oversvømmelser er en af de hyppigst forekommende vejrrelaterede ændringer, der sker i USA. Det kan variere fra små lokale oversvømmelser, der sker langsomt til store, hurtigt udviklede oversvømmelser, som rammer floddeltaer og store lavtliggende områder på få minutter (flash floods). Ofte, når der er tale om flash floods, ses en mur af vand, der rejser sig. Det første vand har sten, mudder og andre ting med, som det har mødt på sin vej. Mange oversvømmelser i USA er så kraftige at de skyller veje bort. Vi oplevede et år at motorvejen nord for Las Vegas var lukket, fordi den var skyllet væk under en flash flood. 

 

Oversvømmelser kan ses som følgerne af regnvejr, smeltevand, dæmninger der lukker vand ud, og floder der går over deres breder. De hyppigst forekommende oversvømmelser er, floder og kloakker der går over deres breder grundet stigende vandmasser.

 

I meget tørre områder som for eksempel, Californien, Arizona, Nevada og Utah skal der ikke meget regn til, førend at der kan opstå flash floods. I de tørre områder kan jorden ikke absorbere regnvandet, og vandet samler sig hurtigt til små vandløb, der vokser i styrke og størrelse. Selvom det er svært at tro, at et så tørt og fladt stykke land som det på billedet ovenfor kan blive oversvømmet, så vi tydeligt på vejen, hvordan vandet havde efterladt meget sand og små sten. Mange er blevet overmandet af vandet i slugter og canyons, der kan komme buldrende som en flere meter høj mur.

 

Læs hvordan du bør forholde dig ved oversvømmelser

Hvis der er risiko for flash floods, så flyt til højere liggende områder og undlad at hike i slugter og canyons. Undersøg altid vejudsigten inden du begiver dig ud på en hike.

 

Er du i en oversvømmelse, eller områder der er oversvømmede, så gå ikke i vand der bevæger sig. 15 cm vand med strøm kan være tilstrækkeligt til at vælte folk omkuld. Vælg vand der ikke er i bevægelse, og brug en stok til at undersøge bunden foran hvor du går. Søg til højere liggende områder for at udgå vandet.

 

Er du i bil, så kør ikke igennem vandet, da du ikke kender bundforholdene og hvor dybt der er. Bliver din bil fanget i vandet, så forlad bilen og søg til højere liggende områder. Lyt til instruktioner i radioen og følg dem.

I vores artikelserie om vejret i USA, har vi ud over denne artikel skrevet om

 

Lyn og tordenvejr

Twisters - skypumper - tornadoer

Hurricanes - orkaner

Ekstrem varme

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

oversvømmelser i USA

Oversvømmelser i USA

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til floods - oversvømmelser i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet vejret i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.