Brug af GPS

Trafik,LA,Vejbaner,Biler
Trafik i Los Angeles på vej med San Pedro

Krydsning af statsgrænser

Når I er på kør-selv ferie i USA, vil I, i løbet af turen ofte krydse statsgrænser. Derfor er det vigtigt, at du starter med at tjekke, at du har tastet den rigtige stat ind for slut destinationen – dette letter søgningen efter den rigtige adresse eller hotel.

Adressens sammensætning

Amerikanske adresser starter med at skrive husnumre, før end at de skriver vejnavnet, hvorefter de skriver byen, staten og postnumre.

Som eksempel så er adressen til Empire State Building:

350 5th Ave,
New York,
NY 10118,
USA

Det er vigtigt, at have hele adressen med på turen, da det meste skal tastes ind i GPS´en. Vi anbefaler derfor, at du finder adressen hjemmefra både til de hoteller, som du har bestilt og til de seværdigheder, du har planlagt at se.

Kan GPS ikke finde adressen?

Selvom du har tastet alle oplysninger korrekt ind, kan det alligevel være, at din GPS ikke kan finde adressen.

Det mest almindelige problem er, at der anvendes forkortelser i adresserne, som i eksemplet ovenfor hvor Avenue er forkortet til Ave.

Et andet problem er, at selv om du har kodet adressen korrekt, kan det være, at hotellet ikke er kodet i GPS´en på denne måde, men i stedet under overnatning med hotellets navn, og den bydel hvor hotellet ligger i. I givet fald så søg under hotellet i kategorien overnatning, derefter hotellets navn. Dette er især almindeligt ved hotelkæder, der har flere hoteller i samme by, og derfor er det også vigtigt, at du ved præcist, hvad hoteller hedder og ikke kun hotelkæden.

Flere vejnavne

Det tredje problem kan være, at vejen har to eller tre navne, og hotellet er kodet under et andet vejnavn, end det de har angivet i reservationen – så er der kun at søge efter en nærliggende adresse til hotellet og køre efter den. Det hjælper nogle gange, at genoptage søgningen, når du er i nærheden af destinationen.

Vi har oplevet at den samme vej kan have op til 3 forskellige navne, hvilket kan gøre det lidt forvirrende at finde rundt. En vej kan have et US Route nummer og et State Route nummer, samt et lokalt navn, men de fleste adresser er nemt fundet i GPS'en.

Seværdigheder uden nøjagtig adresse

Det sidste problem kan være, at nogle seværdigheder ikke har en adresse, og så er det svært at kode GPS´en rigtigt. Et eksempel på dette, er vejen til Grand Canyon West Rim. Her skal I, i stedet kode adressen til lufthavnen, og så følge skiltene når I kommer frem. I kørselsbeskrivelsen til Grand Canyon West Rim står der, at I skal dreje fra Piece Ferry Rd og fortsætte på Diamond Bar Rd (billedet nedenfor). Dette kan lyde lidt overskueligt, men generelt er det sådan, at hvis en seværdighed ikke har en nøjagtig adresse, så ligger den så afsides, at der kun er få eller en enkelt vej, hvorpå den kan ligge, og derfor er den oftest lettest at finde, når I når frem.

Vejkryds,Joshua,Traeer,Stopskilt
Vejkryds mellem Pierce Gerry Rd og Diamond Bar Rd ved Grand Canyon West Rim

Tjek oversigtskortet inden at du kører

Når du har valgt, hvilken rute du vil køre ved brug af GPS, skal du være opmærksom på, om din rute eventuelt inkluderer en betalingsvej, færgeoverfart eller lignende. En anden god ting er at se om det reelt er den vej I vil køre. Det kan måske betale sig at ligge nogle flere punkter ind på ruten for at kunne køre den rute som I havde tænkt jer.

Hvis der er betalingsveje er det godt at have nogle mønter og dollars i små sedler, da betalingsbåsene ofte ikke tager imod kreditkort og større sedler. Visse steder som for eksempel i Florida er en vejbizz en nødvendighed for at køre på visse betalingsveje. Se vores tekst om vejbizz'er.

I områder med søer eller mellem øer langs kysterne, findes der ofte små lokale færger i stedet for broer. Her er der plads til et begrænset antal biler, og overfarten tager ikke lang tid, men I kommer kun over, hvis den sejler. Hvis vejen inkluderer en færgeoverfart, kan det derfor være en god ide, at tjekke sejlplanen, så du har en ide om, hvor ofte færgen sejler og ikke mindst hvornår den sidste sejler. Det er rigtig hyggeligt, at benytte disse små færger, det giver et afbræk i kørerturen, og I kommer ofte i snak med de lokale, når I står på dækket ser på vandet.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailDe nye GPS'er fra TOMTOM kommer med verdenskort, hvilket vil sige, at du gratis kan downloade de vejkort, du har brug for fra hele verden.

USA kortet kan således downloades gratis og installeres på GPS'en, så du kan bruge den i USA.

Hvis du installerer USA kortet på et memorycard, behøver du ikke fjerne Europakortet, for at tage det nye kort med på ferie.

Products from Amazon.co.uk


 

Spørgsmål og kommentarer

brug af GPS

Brug af GPS

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til brug af GPS.

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

Til emnet GPS er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.