Ekstrem varme i USA

Advarsel,Skilt,Ekstrem,Varme
Udtørret jord i ørkenen ved Valley of Fire i Nevada

Ekstrem varme i USA

Ekstrem varme er farlig for kroppen, da den kan skubbe kroppen ud over grænsen, for hvad den kan klare, i forhold til at opretholde en normal kropstemperatur. Dette er især et problem, hvis luftfugtigheden samtidig er høj.

 

Den ekstrem varme i USA opleves især i de sydlige stater. Mod øst følges varmen af en meget høj luftfugtigheden, mens der i den vestlige del er en meget lav luftfugtigheden. I Death Valley er luftfugtighed på under 10 procent, hvilket bevirker at huden, læberne og slimhinderne tørre ud i løbet af kort tid.

 

De fleste kropslige kollaps sker, fordi der er et misforhold mellem det som kroppen kan klare, og det den bliver udsat for, f.eks. i form at anstrengelse (motion, bevægelse o.l.). Hvilket også sker, hvis der er et misforhold mellem folks kondition og alder, samt det kroppen bliver udsat for. Derfor er små børn, ældre mennesker, overvægtige og syge i en særlig risikogruppe.

Advarsel,Skilt,Ekstrem,Varme
Advarselsskilt om ekstrem varme ved Horseshoe Bend ved Page i Nevada

Se hvordan du bør forholde dig i ekstrem varme

Er der en hedebølge med ekstrem varme, så husk at trække gardiner eller skodder for vinduerne om dagen, for at lukke solen ude. Lad aldrig børn blive tilbage i en bil. Bliv så meget inden døre som muligt, anvend aircondition hvis det findes hvor du bor, gå på shopping i et aircondition afkølet mall, i biografen, på museum eller lignende i den periode på dagen, hvor det er mest varmt.

 

Spis velafbalancerede lette måltider regelmæssigt. Spis ikke salt tabletter med mindre dette er ordineret af en læge. Drik meget vand, også selv om du ikke er trøstig. Begræns indtaget af koffeinholdige drikke og alkohol. Hav løstsiddende, lyst tøj på der dækker så meget af kroppen som muligt, og tag en hat på med bred skygge.

I vores artikelserie om vejret i USA, har vi ud over denne artikel skrevet om

 

Lyn og tordenvejr

Twisters - skypumper - tornadoer

Hurricanes - orkaner

Floods - oversvømmelser – som kan opstår efter kraftigt regnvejr

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

ekstrem varme i USA

Ekstrem varme i USA

Dette forum er tomt.

Pokkers også! Intet emne fundet her.

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til ekstrem varme i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet vejret i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.