Forholdsregler ved korte ture i ørken områder

Zabriskie Point,Solnedgang,Klipper,Death Valley
Eftermiddagssolens sidste stråler rammer klipperne ved Zabriskie Point i Death Valley

Dehydrering ved ture i ørken områder

Om sommeren er Death Valley en gryde af varme, men ikke det eneste sted hvor det er varmt, det er der generelt i ørkenområderne i det sydlige USA.

 

Luftfugtigheden i ørkenområder kan være meget lav og varmen vil derfor være tør, således at du ikke oplever, hvor meget du faktisk sveder. I områder med høj luftfugtighed kan det føles svært at komme af med varmen.

 

Se hvordan du bør forholde dig ved ture i ørkenen

Følgende forholdsregler kan du med fordel anvende andre steder, hvor det er meget varmt.

 

Først og fremmest skal du i Death Valley om sommeren drikke ca. 2 gallons vand om dagen (ca. 7,5 liter). Dette skal fordeles over hele dagen og kombineres med regelmæssige måltider. Kroppen har både brug for vand, men også de salte du får naturligt med maden. Det betyder, at du altid skal have vand med dig, selv på en kort gå tur.

 

Hvis du bevæger dig under 100 meter fra bilen, skal du have 1 liter vand med per person. Skal du mere end 100 meter væk fra bilen, skal du have mindst 2 liter vand med per person. Det sker årligt, at der er folk, som dør af hede i Death Valley. De dør, fordi de undervurderer behovet for vand i forhold til deres egne evner og fysiske form, eller hvis der sker noget uventet på turen.

 

Husk at, du skal have vand med, inden du kører ud i ørkenen i bilen.

 

Når vi besøger ørkenområder, medbringer vi hele den mængde vand, som vi forventer at skulle indtage, på de dage vi er i ørkenen. Dette er dels af sikkerhedshensyn, hvis der skulle ske noget uforudset på turen, og dels fordi der er begrænsede indkøbsmuligheder i de fleste ørkenområder.

 

Hav løst, lyst tøj på, der dækker kroppen, en hat med bred skygge og solcreme på huden. Gå i skyggen hver gang det er muligt. Undgå at drikke alkohol, da det gør din krop dehydreret.

 

Se mere på Death Valleys hjemmeside om færden i ørkenen.

I vores artikelserie om forholdsregler ved rejse i USA, har vi skrevet om:


Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

korte ture i ørken

Korte ture i ørken

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille spørgsmål eller give kommentarer til korte ture i ørken.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet forholdsregler er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.