Paskrav ved indrejse i USA

Børn,Hav,Bølger,Klipper,Sommer
Børn med deres bedstefar ved vandkanten i Arcadia National Park i Maine

Gyldigt pas

Følgende oplysninger gælder for danske statsborgere. Det er altid dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne til USA, nedenstående er derfor kun vejledende. Er du i tvivl om noget i forbindelse med dit pas eller indrejseforhold til USA, er det en god ide at tjekke enten Udenrigsministeriets eller den Amerikanske ambassades hjemmeside.

 

Vi tilråder, at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder udover rejsens varighed. Hermed er du på den sikre side i forhold til, hvor lang tid passet skal være gyldigt, uanset hvordan du rejser i USA, inklusiv krydstogtsrejser. Du kan ikke rejse til USA på et provisorisk pas (nødpas). Hvis du får stjålet dit pas i USA, er det dog muligt at rejse ud af USA med et provisorisk pas. Du skal være opmærksom på, at dit navn, der står i passet, skal være det samme som det, der står på flybilletten, inklusiv alle mellemnavne.

 

Specielle regler hvis du rejser med børn 

Du skal være opmærksom på, at børn skal have deres eget gyldige pas - så husk gyldigt pas til alle børnene! 

 

Rejser barnet ikke sammen med begge forældremyndighedsindehaverne, så skal der kunne fremvises kopi af begge forældres pas, samt en skriftlig bekræftelse fra begge forældre, om at barnet har ret til at rejse sammen med dig. I den skriftlige bekræftelse kan for eksempel stå:

 

"I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so."

 

Du kan herefter få papiret notariseret. Du skal også være opmærksom på, at hvis der er eneforældremyndighed, eller barnets mor/far er død, så skal dokumentation kunne fremvises for dette, ved for eksempel en dødsattest eller lignende.

 

Rejser barnet sammen med en gruppe af børn, for eksempel på udvekslingsrejse eller lignende, skal de personer, der ledsager barnet have ovenstående tilladelser.

 

De amerikanske myndigheder tager dette punkt meget alvorligt, og kontrollerer, at barnet faktisk har ret til at rejse sammen med dig. Vi kan som eksempel fortælle hvad der skete, da en af vores fraskilte venner rejste sammen med sin søn og kæreste på ferie til USA uden de nødvendige papirer. Her valgte immigrationsmyndighederne, at ringe til vores vens ekskone for at få bekræftelse på, at det var med hendes tilladelse, at barnet rejse på ferie i USA, og de valgte at afhøre barnet om, hvorvidt det var frivilligt, at han rejste på ferie sammen med sin far.

 

Du kan få yderligere oplysninger om at rejse med børn på U.S. Customs and Border Protection's hjemmeside.

I vores artikelserie om indrejse til USA, har vi skrevet om:


Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

paskrav ved indrejse til USA

paskrav ved indrejse til USA

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til paskrav ved indrejse til USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet indrejsekrav til USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.