10 gode råd til en god take off på ferien

Vindmøller,København,Middelgrunden,Oppefra,Fly
Københavns vindmøller på Middelgrunden

En tur til USA starter i lufthavnen, og her kommer nogle tjek ind tips til, hvordan lufthavnen og flyveturen bliver en god oplevelse og en god start på ferien for jer alle.

1. Kom i god tid til lufthavnen

Generelt er der travlt i lufthavnene mandag morgen og formiddag samt fredag eftermiddag, hvor specielt forretningsmænd rejser ud og kommer hjem. Dertil kommer, at specielt lørdag er travlt i skoleferierne, da der er mange, som rejser på ferie i weekenden. Det giver derfor en god start på ferien, at planlægge med ekstra tid i lufthavnen på disse dage, da der er kø ved indtjekning, bagageindlevering, security, paskontrol, shopping og det tager bare lang tid at komme gennem lufthavnen, hvis der er mange mennesker.

2. Tjek ind online

Ved at tjekke ind online sparer du tid ved ikke at skulle stå i kø. Du kan selv printe din bagageslip og afleverer bagagen. Du kan vælge dine pladser i flyet, og har derved større mulighed for at få det, som du gerne vil have det.

3. Book pladsen med mindst turbulens i flyet

Hvis du har en tendens til at blive luftsyg, og derfor vil sidde det sted i flyet, hvor der er mindst turbulens. Så skal du vælge at sidde i den midterste del af flyet ved vingerne.

4. Pakning af bagagen til tjek ind

Du skal sikre dig at bagagen, der skal tjekkes ind, overholder flyselskabets vægtbegrænsning, så du ikke kommer til at betale for overvægt. Vej og pak din bagage inden du tager afsted, så du overholder vægtbegrænsningen. Skulle det ske, at din bagage vejer 500 gram for meget. Hvad gør du så? Bliv stående ved tjek ind, åben kufferten og brug lufthavnens kuffertvægt til at se, hvornår du har fjernet nok fra bagagen til, at den overholder vægtkravet. Her er det en fordel, at du har pakket din kuffert således, at du let kan fjerne noget der vejer tilstrækkeligt, men der ikke fylder, og som derfor kan være i håndbagagen. I din ind tjekkede bagage skal der ikke være noget, du ikke kan undvære, da det sker at bagagen bliver væk.

5. Hvad skal du have i håndbagage og i carry on

I håndbagagen skal du have alt det, som ikke må blive væk, det vil sige: pas, billetter, briller, reservationer, elektronik, opladere, medicin, smykker o.l. Der er mange, som foretrækker, at have pakket et par ekstra underbukser og en tandbørste. Det kan hænde at din ind tjekkede bagage er forsinket, eller ikke når frem. Hvis du har lagt disse ting i en carry on kuffert, skal du have pakket dem således, at du hurtigt kan flytte disse ting til din håndtaske. Selv om det er tilladt, at have en håndtaske og en carry on kuffert med i flyet, så sker det nogle gange, at der er så meget bagage i kabinen, at der ikke er plads til alle carry on kufferterne. Flyselskabet kan i de situationer vælge at carry on kufferter skal tjekkes ind (uden det koster ekstra), hvorved der er en risiko for, at den bliver væk.

Colorado River,Oppefra,Fly,Klipper,Ørken
Colorado River ser fra fly

6. Størrelsen på carry on kufferten

Du har tjekke størrelsen på din carry on i forhold til flyselskabets regler, inden du kommer i lufthavnen, således at du ikke skal betale for at få den tjekket ind. Selvom din carry on kuffert overholder størrelseskravene, så kan du alligevel opleve, at den ikke kan være i bagageboksen i flyet. Det er dit eget ansvar, at få den til at være der og ikke stewardessens. Vend den derfor rigtigt, således at den fylder mindst muligt. Du placerer kufferten med hjulene eller bunden mod vinduet og håndtaget mod flyets gang. Kan kufferten ligge på siden, fylder den endnu mindre. Ved at du pakker dine ting i flyet bagageboks, så de fylder mindst muligt, får andre en god flyvetur, da der også bliver plads til deres ting i bagageboksen.

Det er en fordel at pakke, det du skal bruge i lufthavnen eller i flyet lettilgængeligt i din håndbagage, så du ikke skal tømme hele tasken, for at finde dine briller eller den bog du vil læse på flyet.

7. Væsker skal være pakket rigtigt

Hvis du har væsker med i håndbagagen, skal disse tages ud under security tjekket og være pakket rigtigt. Væske må maksimalt være i beholdere på 100 milliliter, og skal være i en gennemsigtig pose på maksimalt 1 liter. Du må kun have en pose per person. Det er derfor smart, at have pakket denne pose på forhånd, og have den liggende i toppen af håndbagagen. Så kan den let kan tages frem og lægges tilbage i håndbagagen. Læs mere om væskereglerne

8. Tjek gate nummeret

Når du er kommet igennem security, skal du tjekke, hvilken gate dit fly går fra, og om du skal gå til gaten. Du skal være opmærksom på, at gate nummeret kan skifte. Tjek gate nummeret løbende, og sikre dig, at du er i god tid ved gaten, således at flyet kan fyldes og være klar til afgang til tiden.

9. Husk at tisse inden du går ombord på flyet

Husk at tisse af inden du går ombord på flyet. Tænker du, ahhhaa, jeg tisser bare, når jeg kommer om bord på flyet, så skal du huske, at dette ikke altid er muligt lige med det samme. Der kan være forsinkelser, hvor I holder på startbanen i længere tid eller turbulens, således at ”fasten seatbelt” skiltet ikke slukkes, og så kan du ikke komme på toilettet.

10. Aflyste fly eller du når ikke dit forbindelsesfly

Skulle det ske at dit fly bliver aflyst, efter at du er tjekket ind, så skal du tage kontakt til personalet i flyselskabets serviceskranke. Her kan personalet hjælpe dig med at få lavet en ny rejserute og nye billetter. Hos nogle flyselskaber findes der også (eller kun) en telefonservice, som kan hjælp dig med at om booke billetter. Du skal derfor have din telefon med i håndbagagen, så du kan ringe til dem. Alternativt har flyselskabet også en servicetelefon, som du kan låne. Hvis dette sker i USA, så skal du være opmærksom på, at du kun kan ringe til et 800 nummer (gratis nummer) fra en amerikansk telefon. Du skal derfor bede om at få selskabets internationale nummer, hvis du skal tale med dem fra din egen telefon.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailKøb vores guide til

Klassiske vestlige USABeskrivelse af turguiden - Klassisk vestlige USA - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv

Køb vores guide til Best of FloridaForside,Turguide,Best of Florida,2016-01Beskrivelse af turguiden - Best of Florida klik her

150,00 DKKTilføj til kurv

Køb vores guide til

The Ring of FireBeskrivelse af turguiden - The Ring of Fire - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv


 

Spørgsmål og kommentarer

10 gode råd til en god take off på ferien

10 gode råd til en god take off på ferien

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til tjek ind tips - 10 gode råd til en god take off på ferien.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.