Hurricanes - orkaner

Storm,Vand,Kvinde,Palme,Key West
En stormende dag ved vandet i Key West

Hurricanes - orkaner i USA

Hurricanes er alvorlige tropiske orkaner, der dannes i det sydlige Atlanterhav, Caribien, den Mexicanske Golf eller det østlige Stillehav. En typisk orkan har vindhastigheder på 250 km/timen og følges af en tordenvejr/thunderstorm, med roterende vind og tornadoer.

 

Orkanerne der når i land rammer typisk staterne langs den Mexicanske Golf (Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida). Florida er meget udsat, fordi staten også rammes af de orkaner, der dannes i det sydlige Atlanterhav.

 

Atlanterhavets orkansæsonen varer fra juni til november, men topper i midten af august til slutningen af oktober. Stillehavets orkansæsonen starter i midten af maj og slutter med udgangen af november.

 

Orkanerne kan lave katastrofe skader på kysten og mange kilomenter ind i landet. Orkaner kan følges af kraftig regn, der kan medføre oversvømmelser, og mudderskred.

 

Se her hvordan du bør forholde dig ved orkaner

Forholdsreglerne er de samme som ved tornadoer, men her skal du også være opmærksom på muligheden for oversvømmelser, og orienterer dig om evt. evakueringsplaner, samt følge myndighedernes anvisninger.

 

Du skal søge til en bygning, og her skal du søge efter deres sikkerhedsrum eller kælderen. Hvis der ikke er en kælder, så vælg den laveste etage og det midterste rum i bygningen – så der kommer så mange vægge som muligt mellem dig og orkanen. I bygningen søges ly under et solidt bord. Undgå døre og vinduer.

 

Er du i et mobilhome eller bil, skal du søge ind i en sikker bygning

 

Er der ingen bygninger, skal du søge mod en lavning i vejen, det er sikre at være i en lavning end under en bro. Rammes bilen af flyvende ting, kør ind til siden og hold stille, tænd katastrofeblinket, dæk ansigt og hovedet med tæpper eller tøj

 

I mange områder hvor der forekommer orkaner er der sat skilte op med flugtruter og opsamlingssteder, hvis man ikke selv er i stand til at flygte ud af området. Det skiltes med offentlige sikringsrum i større byer, hvor man kan søge tilflugt, hvis man ikke har nået at forlade området, inden orkan kommer.

 

I kystnære områder kan der være skiltet med særligt lave områder, som risikere at blive oversvømmet ved en orkan, og som man skal holde sig væk fra i forbindelse med uvejret.

 

I vores artikelserie om vejret i USA, har vi ud over denne artikel skrevet om

 

Lyn og tordenvejr

Twisters - skypumper - tornadoer

Floods - oversvømmelser – som kan opstår efter kraftigt regnvejr

Ekstrem varme

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

hurricanes - orkaner i USA

Hurricanes – orkaner i USA

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til hurricanes - orkaner i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet vejret i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.