Indstilling af GPS

Garmin,Kort,LA,Ikoner,Universal
Garmin kort over Los Angeles med Universal Studios som destination

Den korteste eller den hurtigste rute

En af de vigtigste indstillinger på GPS’en er om du vil køre den korteste eller den hurtigste rute. På bilferie i USA tilbagelægges ofte lange strækninger og nogle gange i områder hvor, der ikke er så mange veje. I enkelte tilfælde kan det derfor have stor betydning, om din GPS´ er indstillet til den korteste rute eller den hurtigste rute.

Overordnet betyder den korteste rute, at alle veje inkluderes i ruteberegningen, mens at den hurtigste rute antages, at ske ved at køre på de største veje, hvor I må kører hurtigere. I praksis betyder det, at når du indtaster din rute på din GPS, skal du tjekke den overordnede ruteplanlægning, inden at du siger OK, og bruge dine sunde fornuft til, at vurdere om det er den rute du vil køre. Hvis du er i tvivl, kan du altid skifte indstilling og bede GPS´en beregne en ny rute.

Vi har enkelte gange været udsat for at der kan være flere timers forskel i ankomsttid eller mange hundrede kilometer, afhængig af, hvilken rute vi valgte. Men vi har også set et par små skovveje, hvor der normalt ikke kommer turister. Nedenfor er et af eksemplerne, her viser GPS´en, at man skal kører ad CA-108, men da de fleste gerne vil se Yosemite Nationalparken så er det faktisk CA-120, I skal vælge på vejen til Mammoth Lakes.

Valg af sprog

Hvis du har lejet en GPS i USA, så taler den engelsk. I nogle GPS´er kan man vælge sprog så de taler dansk, men der er også nogle som kommer til at tale et blandingssprog mellem dansk og engelsk og dette bliver næsten uforståeligt. I så fald vil vi anbefale, at du vælger engelsk og du lærer hurtigt de færdselsudtryk som GPS´en anvender.

Valg af km eller miles

Selvom det kan være nærliggende at vælge at afstandene skal angives i kilometer anbefaler vi at GPS’en indstilles til miles og feet. Dette gør det nemmere i trafikken når GPS’en og skiltene er enige om afstanden. Det bliver hurtigt forvirrende hvis skiltene viser et og GPS’en siger noget andet.

Brug af GPS til at finde en benzintank

I GPS´en er der forkodet seværdigheder, restauranter, benzintanke, forretninger, hoteller osv. Dette er en funktion vi bruger meget til at finde specifikke ting i områder, som vi ikke kender. Dette betyder ikke, at man ukritisk kan bruge denne funktion, da ruten kan gå igennem et område, som er mindre sikkert at kører i. I skal derfor kombinerer vejledningen i GPS´en med jeres sunde fornuft, og se på hvilket område, som I bliver ledt igennem eller til. Synes I ikke, at det ser sikkert ud, ja, så kør videre til en ny destination. På billedet foroven kan I se nogle af de informationer som GPS'en kan vise, blandt andet at der er kø på vejstrækningen og hvor de nærmeste restauranter og benzinstationer er.

Husk et kort

Der kan være steder, hvor der er problemer med at få GPS'en til at virke - det kan være på grund af høje bjerge eller dårlig satellit dækning af området. Derfor er det altid en god ide at medbringe et kort over det område I befinder jer i. På mange turistkontorer kan I få et gratis kort over statens vejnet.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailFlere GPS'er fra TOMTOM kommer med verdenskort, hvilket vil sige, at du gratis kan downloade de vejkort, du har brug for fra hele verden.

USA kortet kan således downloades gratis og installeres på GPS'en, så du kan bruge den i USA.

Hvis du installerer USA kortet på et memorycard, behøver du ikke fjerne Europakortet, for at tage det nye kort med på ferie.

Products from Amazon.co.uk


 

Spørgsmål og kommentarer

indstilling af GPS

Indstilling af GPS

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til indstilling af GPS.

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

Til emnet GPS er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.