Twisters - skypumper - tornadoer

Skypumpe,Sandstorm,Lille,Tucson
En lille skypumpe set fra bilen på vej mod Tucson i New Mexico

Twisters - skypumper - tornadoer i USA

Twisters - skypumper - tornadoer i USA er blandt de værste storme der findes. De består af en kegle af roterende skyer med hastigheder op til 500 km/timen, der kan rydde områder på få sekunder, når de rammer. De opstår oftest i forbindelse med tordenvejr/thunderstorms, og kan principielt opstå i alle stater i USA.

 

Udover at lytte til vejrmeldingerne så er der nogle signaler, som kan være gode kende, herunder mørke næsten grønlige skyer, store hagl, en stor mørk lavt hængende sky (specielt hvis den roterer), høj buldren som et tog. Hvis du oplever noget af dette, skal du være parat til at søge ly.

 

Se her hvordan du bør forholde dig i et område med en tornado

De fleste skader sker som følge af ting, der flyver rundt i luften. Du skal søge til en bygning, og her skal du søge efter deres sikkerhedsrum eller kælderen. Hvis der ikke er en kælder, så vælg den laveste etage og det midterste rum i bygningen – så der kommer så mange vægge som muligt mellem dig og tornadoen, og søg derefter ly under et solidt bord. Undgå døre og vinduer. Er du i et mobilhome eller bil, skal du søge ind i en sikker bygning.

 

Er der ingen bygninger, skal du søge mod en lavning i vejen, det er sikre at være i en lavning end under en bro. Rammes bilen af flyvende ting, kør ind til siden og hold stille, tænd katastrofeblinket, dæk ansigt og hovedet med tæpper eller tøj.

 

Halvdelen af alle skader ved tornadoer sker efter selve tornadoen har ramt, i forsøg på at redde og hjælpe folk, eller rydde op efter den. Her skal du være meget opmærksom på nedrevne el ledninger og overrevne gasledninger osv.

I vores artikelserie om vejret i USA, har vi ud over denne artikel skrevet om

 

Lyn og tordenvejr

Hurricanes - orkaner

Floods - oversvømmelser – som kan opstår efter kraftigt regnvejr

Ekstrem varme

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

twisters - skypumper - tornadoer i USA

Twisters – skypumper – tornadoer i USA

Dette forum er tomt.

Pokkers også! Intet emne fundet her.

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til twisters - skypumper - tornadoer i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet vejret i USA er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.