Planlægning af din rute

Seashore,Road,Autocamper,Oregon
Autocamper drives along the seashore in Oregon

Hvor langt skal I køre om dagen?

En central del af en bilferie (road trip) i USA er, at der køres en vis strækning samtidig med, at man holder ferie. For at få en god og veldisponeret ferie er ruteplanlægning centralt, både i forhold til den tid I har afsat, hvilke seværdigheder der skal ses undervejs, og hvilken vej der skal køres. Derfor er det vigtigt, at I får kombineret den strækning, der skal tilbagelægges, med de oplevelser der skal ses undervejs. Hvornår skal I vælge motorvejen, og hvornår skal I vælge landevejen?

Cedar Breaks,Autumn,Wood,Road
The road to Cedar Breaks National Monument with the wood dressed in autumn colors

Kilometer versus tid

I beskrivelsen af rundture i det vestlige USA indgår ofte kørestrækning fra Yosemite National Park til Death Valley National Park. Det er en strækning på mellem 475 km og 575 km afhængig af hvor man overnatter de to steder. MEN, det der er mere interessant er hvor lang tid det faktisk tager at køre strækningen. I ren køretid uden tisse- og spisepauser tager det mindst 6 timer (480 km) og 7½ time hvis du skal kører de 575 km. Den lange køretid skyldes at en del af køreturen foregår i bjergene. Der er derfor en god ide både at se på antal kilometer/miles og hvor lang tid det tager. Da vi kørte den ovennævnte strækning brugte vi med pauser ca. 9½ time på turen, da vi lige skulle have frokost, tisse et par gange og nyde udsigten på vejen ned i Death Valley. Vi foreslår, at I deler turen mellem Yosemite og Death Valley i to, se vores turbeskrivelse: Klassiske vestlige USA

Dantes View,Overlook,Death Valley
Overlook of Death Valley from Dante´s View

En anden strækning som I også skal beregne mere køretid til end afstanden indikerer, er strækningen fra Miami til Key West, på 250 km. Denne strækning beregnes til at tage 3 timer og 40 minutter at køre, men det er på en god dag. En god dag, er en dag, hvor der ikke er andre turister på den ensporede landevej over broerne, der forbinder de forskellige øer. Det er også en dag, hvor du ikke møder en af de mange patruljevogne, der holder langs landevejen, og venter på utålmodige turister, der kører for hurtigt. Det eneste vi kan anbefale er, at beregne god tid til denne tur, nyde den og den afslappede stemning der hersker på øerne i bedste Hemingway stil. Se flere tips til Florida i vores turbeskrivelse: Best of Florida.

Southernmost Point,Key West
The Southernmost Point on the continental U.S.A. in Key West

Ruteplanlægning

I forbindelse med udregning af faktisk kørertid vil vi anbefale hjemmesiderne Mapquest.com eller Googlemaps.com. Her har du mulighed for at indtaste de forskellige destinationer, beregne afstand og køretid mellem dem, se ruten på et kort, og skrive rutevejledningen ud. Du kan også trække på rutemarkeringen på kortet, hvis du har lyst til at se hvor lang tid, det tager at køre en alternativ rute. Du skal dog forsat huske, at der skal holdes pauser til både at stække ben, se naturen samt spise og tisse undervejs. Mapquest og Googlemaps bruger vi selv til ruteplanlægning, inden vi tager på bilferie.

 

Vi har i vores turforslag, forsøgt at sammensætte kørsel og oplevelser så begge dele kan nås, samtidigt med at I får en rigtig god ferie ud af det. Find inspiration til jeres ultimative ferie blandt vores turbeskrivelser.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailKøb vores guide til

Klassiske vestlige USABeskrivelse af turguiden - Klassisk vestlige USA - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv

Køb vores guide til Best of FloridaForside,Turguide,Best of Florida,2016-01Beskrivelse af turguiden - Best of Florida klik her

150,00 DKKTilføj til kurv

Køb vores guide til

The Ring of FireBeskrivelse af turguiden - The Ring of Fire - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv


 

Spørgsmål og kommentarer

ruteplanlægning

Ruteplanlægning

Viser emne 1 (af 1 i alt)

Viser emne 1 (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille  spørgsmål eller give kommentarer til, ruteplanlægning af jeres kør selv ferie i USA.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til menupunktet Planlægning er tilknytte følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.