Hiking i ørken

Kaktus,Saguaro,Ørken,Arizona
Saguaro kaktus i Arizonas ørken

For sikker hiking i ørken anbefales du følger disse råd

Også selvom du kun skal på en kort hike.

 

Medbring vand - medbring mindst 2 liter per person. Juster det efter turens intensitet og længde. Du skal forvente, at drikke mindst en liter per time du hiker. Du skal kunne drikke for at slukke din tørst så medbring rigeligt.

 

Medbring mad - det skal både være mad, der indeholder salt og et helt måltid. Husk at spise ofte, også selv om du ikke er sulten. Spis lidt hver gang du drikker noget- her må du gerne spise snacks.

 

Medbring førstehjælps udstyr inklusiv vabelplaster, almindelig plaster og tape til en forstuvet fod.

 

Medbring et godt kort og kompas - mange stier er godt afmærkede, men nogle er ikke, og du kan fare vild.

 

Medbring en lommelygte eller pandelampe, du kan blive overrasket af mørket og – ja der er ingen gadelys i ørkenen, så der bliver meget mørkt. Mobiltelefoner giver ikke tilstrækkeligt lys.

 

Beskyttelse mod solen - hvilket inkluderer solcreme, hat, solbriller og tøj med ærmer og ben i, også selv om det er varmt. Hvis du bliver forbrændt, er det godt at kunne tage noget tøj på, der dækker kroppen.

 

Kommunikation i form af fløjte og signalspejl. Mobiltelefoner har ikke altid dækning, men medbring dem alligevel da de kan være anvendelige.

 

Simple ly, medbring nødtape med reflekterende side, så du kan bygge læ, hvis det bliver nødvendigt.

 

Tøj der er tilpasset vejret. Klæd dig på i lag, så du kan tage tøj af og på – det bliver koldt om natten. Regntøj og fodtøj der er egnet til terrænet dvs. hikingsko med rillede såler og støtte til anklerne. Medbring evt. også vandrestokke, især hvis du skal gå i vandløb.

 

Kend din rute inden du starter på en hiking i ørken

Planlæg din tur - indhent den fornødne viden. Vær forberedt og fortæl andre hvor du går hen – ikke noget med spontanitet – følg planen og bliv sammen. Husk at undersøge hvor, og hvordan det er muligt at få hjælp.

 

Hvil dig - hold et hvil hver time på mindst 5-10 minutter hvor du får benene op. Hvis du ikke føler, at du har det godt så hvil mindst 3o minutter. Vend om før du bliver træt – mange stier er hårdere på tilbagevejen, da du skal op ad. Hiking i ørken i USA foregår ofte også i højden, hvor luften er tyndere, og derfor bliver du lettere træt og mister pusten.

 

Respekter dine grænser, og vær ærlig om hvad du kan magte

I vores artikelserie om forholdsregler ved rejse i USA, har vi skrevet om:


Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
 

Spørgsmål og kommentarer

hiking i ørken

Hiking i ørken

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har I mulighed for at stille spørgsmål eller give kommentarer til hiking i ørken.

 

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

 

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

 

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.

 

Til emnet forholdsregler er tilknyttet følgende kategorier, hvortil du kan stille spørgsmål og give kommentarer.