Brand lukker Yosemite National Park

juli 25, 2018 Flemming Larsen

Ferguson branden lige uden for Yosemite National Park betyder at Yosemite Valley, Wawona og Maripose Grove, samt syd-indgangen er lukket fra den 25 juli til mindst 29 juli 2018. Parken er lukket på grund af brandmandskabets arbejde med at slukke branden. Følgende er forsat åbne i Yosemite nationalparken: Tioga Road, Tuolomine Meadows og Getch Hetchy indgangen.

Branden betyder at luftkvaliteten er dårlig og sigtbarheden er nedsat i nationalparken og hele området. Den nedsatte luftkvalitet og sigtbarhed betyder også, at der er nedsat service i nationalparken, så hvis I begiver jer ind i Yosemite National Park, så tjek hvad der er åbent på nationalparkens hjemmeside https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/conditions.htm

Hvis I har planlagt en tur til Yosemite, og skal ændre rejseplaner, så har vi nogle forslag til alternative ferieoplevelser.

I er ikke de eneste, der ændrer planer, så book nye hotelnætter f.eks. gennem Hotels.com, så I har et sted at overnatte.

Fra San Francisco, så overvej at køre en tur op langs Stillehavskysten (se f.eks. vores turbeskrivelse ”Stillehavskysten”). Her kan I finde Redwood National Park med de store Redwood træer, den smukke by Ferndale hvor de malede huse med falske facader, står side om side, Glass Beach #3 hvor der ligger glimtende glasperler på standen, som havet har slebet runde, eller I kan besøge nogle af Mendecino´s kunstgallerier, men gå ikke glip af den smukke kyststrækning.

Fra San Francisco kan I også overveje at kører lidt ind i landet, og fortsætte nord på (se f.eks. vores turbeskrivelse ”Ring of Fire”). Her er der mulighed for at drikke vin i Napa Valley, men der er også mulighed for at opleve Lassen Volcanic National Park, hvor der både er smukke bjerge og varme kilder, der syder i jorden.

En tredje mulighed fra San Francisco I kan overveje, er at køre ad Highway 1 i retning mod Los Angeles (se f.eks. vores turbeskrivelse ”Klassiske vestlige USA” eller ”Stillehavskysten”). Overvej at besøge byen Salinas og se Steinbeck museet, oplev akvariet og Canary Row i Monterey, eller læg vejen forbi Hearst Castle, og se om der ikke ligger et par sæler eller søelefanter langs kyststrækningen.

Er I på den anden side at Yosemite i området mellem Death Valley og Yosemite, så er der mulighed for at opleve Mammoth Lakes området, eller at køre en tur til Mono Lakes og Bodie Gost Town (beskrevet i "Klassiske vestlige USA"). Hvis I vælger at køre nord om Yosemite nationalparken, er der også mulighed for at opleve Lake Tahoe, hvor der er masser af hiking stier i bjergene, og mulighed for at sejle på søen.

Vi vil i øjeblikket ikke foreslå, at I besøger Sequoia og Kings Canyon nationalparken, da der også her er en brand, hvorfor back country tilladelserne er inddraget. Parkerne er forsat åbne, men der er få og smalle veje i området, og såvel luftkvalitet som sigtbarhed kan være nedsat.

For at få et overblik over brande i Californien i øjeblikket, kan I bruge følgende link til cal.fire http://www.fire.ca.gov/general/firemaps.

Del denne side

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmailKøb vores guide til

Klassiske vestlige USABeskrivelse af turguiden - Klassisk vestlige USA - klik her

150,00 DKKTilføj til kurv

OnTheRoadUSA.com får provision for, at henvise til forskellige firmaer gennem affiliate links.

Provisionen bruges udelukkende til at udvikle og forbedre OnTheRoadUSA.com.

Læs mere om brugen af links her.


 

Spørgsmål og kommentarer

Yosemite National Park

Yosemite National Park

  • Dette forum er tomt.
  • Oh, bother! No topics were found here.
  • Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne.

Her har du mulighed for at stille spørgsmål eller give kommentarer til Yosemite National Park.

Du skal være logget ind for at kunne stille spørgsmål og give kommentarer. Du kan oprette dig som bruger på denne side ved at klikke her - opret bruger. Vi sender dig en email, hvor du skal bekræfte, at du vil oprette en bruger, inden du kan stille spørgsmål og give kommentar.

Er du allerede oprettet som bruger, men har glemt dit kodeord, kan du oprette et nyt kodeord ved at klikke her - glemt kodeord.

Hvis du klikker på tilmeld når du er logget ind, vil du modtage en email, når der bliver opdateret i emnet.